Nepobjedivi Jug stiže u Budvu, Kotorani u Rijeci

Jug je slavio u svih šest mečeva do sada u A1 ligi, uz gol-razliku plus 45
177 pregleda 0 komentar(a)
VK Primorac, Foto: Fradi.hu
VK Primorac, Foto: Fradi.hu
Ažurirano: 25.11.2017. 12:34h

Dominacija Juga u regionalnoj A1 ligi je tako očigledna da protivnici pred duele sa dubrovačkim velikanom ni ne pomišljaju da mogu da izbjegnu poraz.

Realnost je takva da "jugaši" zaista nemaju konkurenciju u regionu, pa i vaterpolistima Budve večeras (18 časova) ostaje samo da uče iz ove utakmice, jer je iluzorno misliti o pobjedi, koliko god u sportu sve bilo moguće...

"Suvišno je pričati o kvalitetima Juga. U pitanju je aktuelni vicešampion Evrope, najbolji tim u regionalnom takmičenju i ekipa koja iz kola u kolo potvrđuje dominaciju. Nama je takav protivnik motiv više da se dokažemo, iako se ne zanosimo. Moramo da damo sve što imamo kako bismo ostavili dobar utisak i vidjećemo koliko možemo protiv tako moćnog rivala", rekao je Petar Ćetković.

Uostalom, Jug može i da posluži kao uvertira za Kup Crne Gore u kojem Budva nije bez ambicija.

"Ovo je posljednji meč pred Kup, neka je vrsta generalne probe. Nemamo šta da izgubimo protiv Juga i ovo je pravi meč da vidimo gdje smo u odnosu na vrhunske ekipe i igrače", kaže Ćetković.

Jug je slavio u svih šest mečeva do sada u A1 ligi, uz gol-razliku plus 45.

A Primorac čeka utakmica koja može i te kako da bude bitna u konačnom zbiru u borbi za opstanak.

Kotorski tim gostuje Primorju (19.30), koji je do sada slavio samo jednom, i to protiv Budve u gostima golom u posljednjoj sekundi.

"Forma nam je u usponu, pokazale su to prethodne utakmice i vjerujem da nismo bez šansi u Rijeci. Primorje igra brz vaterpolo sa dosta plivanja, ali mislim da naša odbrana ima kvalitet da napravi prevagu. Takođe, naš rival ima i određenih problema u defanzivi koje moramo da iskoristimo", istakao je trener Primorca Petar Vico.

Upravo su Budva, Primorac i Primorje na začelju tabele sa jednim trijumfom...

U A2 ligi, Kataro na budvanskom bazenu „Dragan Trifunović“ dočekuje Zadar od 20.30 časova.

Bonus video: