Remi Jadrana u Zagrebu

101 pregleda 1 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
Ažurirano: 24.11.2017. 20:52h

U tvrdom meču sa malo golova, Jadran je remizirao u Zagrebu protiv Mladosti 5:5, u derbiju 7. kola regionalne vaterpolo A1 lige.

Jadran nije uspio da ponovi rezultat iz prvog dana oktobra, kada je u Zagrebu savladao Mladost (12:7) i izborio prolaz dalje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Novljani su početkom druge četvrtine poveli 3:0, činilo se da su na dobrom putu do nove pobjede protiv Zagrepčana, ali je onda došlo do blokade u napadu, što je domaćin iskoristio pa je serijom 5:0 poveo 5:3, nepuna dva minuta prije kraja treće dionice.

Ipak, Đuro Radović je u istoj četvrtini, a onda je u posljednjoj, minut i 45 sekundi prije kraja, Vlado Popadić postavio, ispostaviće se, konačan rezultat.

Imala je Mladost posljednji napad za pobjedu, ali je Popadić izblokirao šut Branka Lazića.

To je drugi remi crnogorskog šampiona u ligi, nakon onog kod kuće protiv Partizana, dok je Mladost prvi put igrala neriješeno.

Jadran je ostao treći na tabeli, sa 14 bodova, dva manje od drugoplasirane Mladosti, te četiri manje od lidera Juga, koji sjutra igra u Budvi.

Mladost – Jadran Carine 5:5 (0:2, 1:1, 4:1, 0:1)

Zagreb – Bazen: SRC “Mladost”. Sudije: Ante Bura (Hrvatska) i Petar Abramović (Crna Gora). Igrač više: Mladost 9 (3), Jadran Carine 6 (2).

Mladost: Marcelić (14 odbrana), Radu, Zović 1, Bajić, Biljaka, Bukić 1, Vlahović, Lazić, Marković 2, Paškvalin, Lipar, Bašić 1, Jukić, Valečić.

Jadran Carine: Kandić (15 odbrana), Ukropina, Popadić 1, Kriještorac 1, D. Baničević, Merkulov 1, B. Baničević, Gardašević, Radović 1, Spajić 1, Drašković, Petković, Tešanović, Mijušković.

Bonus video: