vaterpolo

"Ajkule" idu po još jednu medalju, Gojković odabrao za Svjetsku ligu

Prvi meč Crna Gora igra 26. juna protiv SAD od 14.45, narednog dana rival je Gruzija od 16.30, a u posljednjem kolu Japan od 18.15

5639 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković odabrao je 15 igrača za Finalni turnir Svjetske lige, koji se igra od 26. juna do 1. jula u Tbilisiju.

Naša selekcija igraće u grupi B sa SAD, Japanom i Gruzijom, dok su u grupi A selekcije Italije, Grčke, Francuske i Kazahstana.

Na spisku su:

Slaven Kandić, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Petar Tešanović, Dragan Drašković i Vasilije Radović.

Gojković će na svakom meču moći da računa na 13 igrača.

"Možemo biti zadovoljni pripremama koje smo sproveli u Ostiji sa selekcijom Italije. To su uvijek zahtjevne pripreme zbog načina na koji oni igraju. Imali smo problema sa povredama prethodnih dana, neki igrači su uspjeli da se oporave, neki nisu. Što se tiče spiska, uglavnom je tu većina igrača koji smo željeli da budu. Očekujem da se povrijeđeni igrači priključe selekciji nakon Gruzije i da njihove povrede nisu ozbiljne prirode", rekao je Gojković.

Svjetska liga je samo uvod za Olimpijske igre.

"Nismo se specijalno spremali za ovaj turnir u Tbilisiju, ali kao i na svakom takmičenju želimo da zabilježimo što više pobjeda, što bolji plasman i da se borimo za medalju. Svjetska liga će nam dati sliku trenutnih mogućnosti i da vidimo na čemu da radimo kako bi što spremniji otišli na Olimpijske igre", kazao je Gojković.

Prvi meč Crna Gora igra 26. juna protiv SAD od 14.45, narednog dana rival je Gruzija od 16.30, a u posljednjem kolu Japan od 18.15.

Nakon toga igraće se četvrtfinalni mečevi.

Preporučujemo za Vas