Perković: Svjetska liga je jedan stepenik ka cilju; Šćepanović: Teško je naći manu

"Ne treba ni biti skroman, svi znamo da nam fali olimpijska medalja i momci imaju želju da do nje dođu. Sve ekipe će na OI biti uigranije nego što su sada, ali bićemo i mi", rekao je popularni Šćepo

4855 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Fina.org
Foto: Fina.org

Treće zlato crnogorskih vaterpolista u Svjetskoj ligi - nakon trofeja 2009. i 2018. godine - jeste u sjenci Olimpijskih igara koje za dvadesetak dana počinju u Tokiju, ali sve što su "ajkule" pokazale u Tbilisiju prethodnih šest dana daje nadu.

I te kako čini da javnost vjeruje da ove Igre mogu da budu istorijske za naš vaterpolo...

Iako konkurencija na finalnom turniru u Gruziji nije bila najjača (izostali su Srbija, Mađarska, Hrvatska i Španija) - glavni konkurenti su bili timovi poput Sjedinjenih Američkih Država, Grčke i Italije, to ne umanjuje značaj rezultata.

Jer, Crna Gora je direktan krivac što neki od velikana, konkretno Hrvati, nisu ni došli do F8.

Zato, kada se sve sabere - Svjetska liga je bila bitna u ovom trenutku, upisana je još jedna titula i ekipa je imala pravu pripremu za Olimpijske igre.

"Odličan je turnir iza nas, prava priprema za ono što nas čeka i zadovoljni smo. Pobijedili smo sve utakmice u Gruziji, osvojili Svjetsku ligu i to nije mala stvar. Ovo je sve, ipak, samo jedan stepenik ka cilju, a to je dobar rezultat na Olimpijskim igrama", rekao je mladi centar Miroslav Perković.

Dušan Matković, Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: Fina.org

Naši vaterpolisti jesu zadovoljni igrama, ali...

"Forma je na nivou, ali nismo i dalje spremni onako kako želimo. To smo na turniru nadoknadili željom i hemijom koju imamo sve vrijeme. Sada imamo još nekoliko dana da dođemo do forme koju želimo, a onda ono pravo - borba u Tokiju. I lično, mislim da mogu bolje i da ću biti spreman za izazove koji čekaju ekipu i mene", istakao je Perković.

Miloš Šćepanović, član stručnog štaba, kao adut je podvukao - veliku borbenost.

Draško Brguljan, Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: Fina.org

"Teško je naći manu ovakvom rezultatu i igri koja je prikazana, želji i borbenosti u svakom meču. Ovo je ogromna doza samopouzdanja pred olimpijski turnir i na krilima trofeja treba ući u završni dio priprema. Svjetska liga kao Svjetska liga je veliko takmičenje, zlato je veliki rezultat, ali mora da bude u službi onoga što svi priželjkujemo, a to je što bolji plasman u Tokiju", kazao je legendarni crnogorski golman i dodao:

"Ne treba ni biti skroman, svi znamo da nam fali olimpijska medalja i momci imaju želju da do nje dođu. Sve ekipe će na OI biti uigranije nego što su sada, ali bićemo i mi", zaključio je popularni Šćepo.

Bonus video: