Izabranici Veljka Uskokovića na startu sa Rusijom

Selekcija koju sa klupe predvodi Veljko Uskoković igraće u grupi A sa Rusijom, Portugalom i Njemačkom

1957 pregleda 4 komentar(a)
Naši vaterpolisti sjutra počinju EP u Portugalu, Foto: Wpolo.me
Naši vaterpolisti sjutra počinju EP u Portugalu, Foto: Wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 2006. i mlađi, od 4. do 12. jula učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Portugalu.

U15 selekcija koju sa klupe predvodi Veljko Uskoković igraće u grupi A sa Rusijom (4. jula u 16:30h), Portugalom (5. jul 19:30h) i Njemačkom (6. jul u 10:30h).

U grupi B su Italija, Malta, Španija i Rumunija, u grupi C igraće Srbija, Grčka, Francuska i Turska, dok su rivali u grupi D Mađarska, Hrvatska, Gruzija i Poljska.

Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe igraće četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala.

Za našu ekipu na ovom šampionatu igraće: Danilo Kašćelan, Draško Samardžić, Danilo Stupar, Tadija Matijašević, Ilija Kojičić, Strahinja Gojković, Ivan Marković, Srđan Janović, Ivan Roman Reichel, Petar Popović, Miloš Milinić, Pavo Vičević, Nemanja Baćović, Nikola Petrović i Nikola Bilafer.

"Motivisani sjajnim rezultatom seniorske reprezentacije, a željni dokazivanja jedva čekamo početak Evropskog prvenstva. Ovo je prvo veliko takmičenje za ovo godište, i želimo da se na pravi način pokažemo na evropskoj sceni. Turnir u Budvi je pokazao da imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Ići ćemo korak po korak, a prvi je Rusija koja ima kvalitet", kazao je trener Uskoković.

Pored Uskokovića u stručnom štabu su još pomoćni treneri Aleksandar Aleksić i Marko Franeta, doktor Đorđe Klajn i predstavnik Saveza Dragan Samardžić.

Naš sudija na ovom takmičenju biće Božidar Đurašković

Bonus video: