Crna Gora eliminisana u osmini finala EP, Uskoković: Ovo je neuspjeh, moramo analizirati rezultat

Crna Gora nakon peteraca eliminisana od Turske

6639 pregleda 5 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

U15 Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, (igrači rođeni 2006. i mlađi), poražena je u osmini finala od Turske nakon peteraca 15:14 (u regularnom toku bilo je 10:10) na Evropskom prvenstvu u Portugalu.

Selekcija, koju predvodi Veljko Uskoković je početkom treće četvrtine vodila 7:3, ali je Turska serijom 6:1 u trećem minutu posljednje četvrtine povela 9:8. U penal ruletu mladi vaterpolisti promašili su dva puta gol, a Nuraj je donio slavlje protivničkoj ekipi.

"Dobro smo otvorili utakmicu, na poluvremenu imali osjetnu prednost i odjednom smo stali. U penal završnici, Turci su bili bolji i zasluženo su otišli dalje. Ovo je neuspjeh i moramo u narednom periodu analizirati ovaj rezultat", kazao je Uskoković.

Za Crnu Goru na ovom šampionatu igrali su: Danilo Kašćelan, Draško Samardžić, Danilo Stupar, Tadija Matijašević, Ilija Kojičić, Strahinja Gojković, Ivan Marković, Srđan Janović, Ivan Roman Reichel, Petar Popović, Milos Milinić, Pavo Vičević, Nemanja Baćović, Nikola Petrović i Nikola Bilafer.

Pored Uskokovića u stručnom štabu su još pomoćni treneri Aleksandar Aleksić i Marko Franeta, doktor Đorđe Klajn i predstavnik Saveza Dragan Samardžić. Crnogorski sudija na ovom takmičenju je Božidar Đurašković.

Bonus video: