Porazi Budve i Primorca, Kataro slavio u Šibeniku

Budvani izgubili u Splitu, Kotorani na svom bazenu od Mladosti
85 pregleda 0 komentar(a)
Antonio Petrović VK Primorac, Foto: Savo Prelević
Antonio Petrović VK Primorac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2017. 19:26h

Vaterpolistima Budve definitivno ne prija Split.

Tim Vida Lompara je i drugi put u 20 dana gostovali u Dalmaciji i epilog je isti - nakon poraza od POŠK-a, sada je bolji bio i Mornar koji je slavio rezultatom 6:4.

Ovo je peti poraz Budvana u regionalnoj A1 ligi u kojoj imaju i jednu pobjedu, i to protiv Partizana na svom bazenu u prošlom kolu.

U prvoj četvrtini nije bilo golova, a onda je domaćin u drugoj poveo sa 3:0, a na poluvremenu imao plus dva (3:1).

Crnogorski predstavnik je kasnije prilazio i na minus jedan (3:2, 4:3, 5:4), ali je Mornar odbio sve nalete i upisao treći trijumf.

Srđan Vuksanović, Bogdan Vujašević, Petar Ćetković i Boris Popović su postigli po jedan gol za Budvu, a ubjedljivo najbolji pojedinac meča bio je Marino Čagalj - upisao je pet pogodaka.

Budva naredne subote igra sa Jugom kod kuće u 7. kolu, a onda je u regionalnom takmičenju pauza do sredine januara.

GOLEADA PRIPALA MLADOSTI

Primorac je za razliku od duela sa Jadran Carinama prije osam dana proradio u napadu, ali je sada odbrana bila ta koja je podbacila. To je bilo dovoljno za novi poraz, ukupno peti - bolja od Kotorana je bila Mladost koja je u Budvi trijumfovala rezultatom 16:12.

Zagrepčani su postigli prva četiri gola na utakmici i najavili sigurnu pobjedu, ali je onda konačno krenuo i Primorac.

Kotorani su, međutim, sve vrijeme bili prilično daleko od "žabaca", jer nijednom nisu prišli na razliku manju od tri gola u meču koji će se pamtiti po "kiši golova".

Udarne napadačke opcije Primorca (Damir Crepulja, Maroje Gluhaić, Antonio Petrović i Marko Gopčević) zajedno su postigli 10 od 12 golova svoje ekipe, ali u defanzivi niasu imali rješenja za Luku Bukića koji je meč završio sa pet pogodaka.

Kotorski tim je tako ostao na pretposljednjem mjestu na tabeli - ima tri boda, koliko i Budva, ali i za dva pogotka bolju gol-razliku.

Primorac u narednoj rundi ide u Rijeku na megdan Primorju.

A2 LIGA: PRVA POBJEDA KATARA

Vaterpolisti Katara su došli do prve pobjede u A2 ligi.

Mladi kotorski tim je savladao Solaris u Šibeniku rezultatom 8:7, a gol vrijedan trijumfa postigao je Nebojša Vušković minut i 30 prije kraja utakmice.

U meču sa dosta preokreta Kataro je uglavnom bio u prednosti, ali je u trećoj četvrtini imao dva gola minusa - 6:4.

Tim Mirka Vičevića je serijom 3:0 preokrenuo na 7:6, domaćin je potom poravnao, prije nego što je Vušković potpisao pobjedu Katara.

Vušković, Željko Dončić i Dušan Milaš su dali po dva gola, a po jedan Željko Đurović i Miroslav Perković.

Mornar - Budva 6:4 (0:0, 3:1, 1:2, 2:1)

Split - Bazen na Poljudu. Sudije: Štampalija (Hrvatska), Obradović (Crna Gora).

Mornar: Šparada (12 odbrana), Čagalj 5, Erak, Goreta, Ćalić, Živković, Krolo, Buha, Vrdoljak, Burić, Dužević 1, Kreković, Podrug, Marović.

Budva: Kralj (11 odbrana i peterac), Manojlović, S. Ćetković, Vuksanović 1, M. Mitrović, N. Dragović, Adžić, Popović 1, Vujašević 1, P. Ćetković 1, Franeta, Krivokapić, Rašković.

Primorac - Mladost 12:16 (1:4, 3:4, 4:6, 4:2)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Sudije: Blašković (Hrvatska), Ivanovski (Crna Gora).

Primorac: Šubladze (pet odbrana), Matković 1, Crepulja 3, Petrović 3, Gluhaić 2, Gopčević 2, Mačić, Vukmirović, Latinović, Grgurević 1, Vukasović, Paunović, Radnjić, Todorović.

Mladost: Marcelić (14 odbrana), Radu 2, Zović 2, Bajić, Bukić 5, Vlahović 1, Lazić 1, Marković 2, Paškvalin 2, Lipar, Bašić 1, Slade, Samardžić.

Bonus video: