Jadran u drami promašio pobjedu

Golman Partizana Dimitrije Rističević odbranio čak četiri šuta Novljana u posljednjih 12 sekundi za remi (7:7)
68 pregleda 0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
Ažurirano: 17.11.2017. 20:42h

Nevjerovatno uzbudljiv meč završen je rezultatom koji je možda i najpravedniji - remijem Jadran Carina i Partizana u 6. kolu Regionalne lige u vaterpolu.

Novljani su bili na putu ka petoj pobjedi, jer su diktirali tempo i poslije minut drugog poluvremena stigli do tri gola prednosti (5:2). Tada su potpuno stali, što je mladi tim sedmostrukog prvaka Evrope iskoristio da serijom 5:0 preokrene na 7:5.

Činilo se da će Novljani doživjeti drugi poraz u sezoni, ali je Dragan Drašković nakon odlične igra Jadrana u odbrani u pretposljednjem minutu dao dva gola iz kontri za izjednačenje. Vlado Popadić je 42 sekunde prije kraja „ukrao” loptu i Novljani su krenuli po pobjedu.

Na 20 sekundi do kraja je isključen Nikola Lukić, ali je nažalost najbolji akter meča, golman Partizana Dimitrije Rističević, izrastao u potpunog heroja - šuteve Alekse Ukropine i Đuro Radovića je skrenuo u korner, potom zaustavio i udarac Marka Petkovića, a onda još jedan koji je u gol za pobjedu pokušao da pretvori Popadić. Dakle, četiri odbrane za 12 sekundi!

Jadran razloge zbog kojih nije pobijedio može da traži u očajnoj realizaciji igrača više (nijedan gol iz osam pokušaja) i činjenici da je Petković promašio svih pet, a Danil Merkulov dva šuta.

Jadran Carine - Partizan 7:7 (2:1, 2:1, 1:3, 2:2)

Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 1.000. Sudije: Đurašković (Crna Gora), Putniković (Srbija). Igrač više: Jadran Carine 8 (0), Partizan 4 (3).

Jadran Carine: Kandić (šest odbrana), Ukropina 3, Popadić 1, Kriještorac 1, D. Banićević, Merkulov, B. Banićević, Gardašević, Radović, Spaić, Drašković 2, Petković, Tešanović, Mijušković.

Partizan: Rističević (16 odbrana), Kasum, Janković, Lukić 1, Lazić, Tomić 1, Janković 1, Barač, Vićković, Radanović 2, Radonjić, Aksentijević 1, Belopavlić, Vučinić 1.

Bonus video: