Petar Porobić se vraća u evropski vaterpolo

Legendarni crnogorski trener će preuzeti Njemačku

23898 pregleda 118 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Višegodišnja epizoda u Kini će se završiti odmah nakon Olimpijskih igara u Tokiju, proslavljeni crnogorski vaterpolo trener Petar Porobić se vraća u Evropu - predvodiće Njemačku.

Prvi selektor Crne Gore, osvajač istorijske titule prvaka Evrope u Malagi 2008, u Kini je bio šef svih muških selekcija, potom selektor seniorske ekipe, a na ovim OI sjedi na klupi ženskog nacionalnog tima.

Kineskinje su rano jutros izgubile od Kanade u borbi za sedmo mjesto na Olimpijskim igrama i to je bio posljednji Porobićev meč na klupi azijske selekcije koju je vodio od ljeta prošle godine.

Sada slijedi novi izazov, jer Njemačka teži da bude stalan učesnik velikih takmičenja i da u bliskoj budućnosti postane i konkurentna selekcija za visok plasman.

Zato će Porobiću biti data široka ovlašćenja, a na mjestu selektora će naslijediti ikonu njemačkog vaterpola Hagena Štama.

Porobić je u Tokiju peti put bio učesnik Olimpijskih igara. U Sidneju 2000. kao član stručnog štaba SR Jugoslavije, četiri godine kasnije u Atini selekcije Srbije i Crne Gore.

U Pekingu 2008. je sjedio na klupi "ajkula", a onda 2016. i pomagao Vladimiru Gojkoviću u Rio de Žaneiru.

Bonus video: