PRVENSTVO U ČEŠKOJ NA PROGRAMU JE OD 28. avgusta do 5. septembra

Posljednje pripreme pred Svjetsko prvenstvo: Mladi vaterpolisti otputovali za Kragujevac

Crna Gora je na Svjetskom prvenstvu u grupi D sa selekcijama Južne Afrike, Grčke i Kazahstana

2527 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Wpolo.me
Foto: Wpolo.me

Mlada (U20) vaterpolo reprezentacija Crne Gore otputovala je danas za Kragujevac gdje će odraditi posljednje pripreme pred start Svjetskog prvenstva u Češkoj koje je na programu od 28. avgusta do 5. septembra.

Selektor Miodrag Mirović za pripreme u Kragujevcu pozvao je 15 igrača, od kojih će 13 putovati na SP: Alen Isljamović, Vasilije Marinković, Vasilije Radović, Andrija Korać, Marko Milić, Danilo Radović, Marko Mršić, Vuk Drašković, Uros Vučurović, Đorđije Stanojević, Dragan Marković, Miroslav Perković, Jovan Vujović, Matija Sladović, Petar Vujošević.

„Zadovoljan sam odrađenim pripremama u posljednjih mjesec dana, i što se tiče rada u bazenu, discipline. Moram istaći da je atmosfera u ekipi bila odlična, i siguran sam da će nas to krasiti i na ovom takmičenju. Imamo dobru ekipu, ali na ovom takmičenju ima sedam, osam reprezentacija koje konkurišu za najveći plasman. Te neke posljednje stvari pokušaćemo da uigramo u ova dva tri dana tokom sparing mečeva sa selekcijom Srbije u Kragujevcu, vjerujem da ćemo spremni dočekati start šampionata. Imamo taj lakši meč sa Južnom Afrikom u prvom kolu, a onda i dva dana pauze da se pripremimo za utakmicu sa aktuelnim prvacima svijeta, selekcijom Grčke. Suvišno je govoriti o kvalitetu helena, i sada su jedan od glavnih kandidata za zlato. Za kraj grupe je i duel sa Kazahstanom, i onda kreće eliminaciona faza, ali idemo meč po meč. Momci su jako dobro radili, motivisani su, i spremni su da pruže maksimum u svakom duelu“, poručio je Mirović.

Crna Gora je na Svjetskom prvenstvu u grupi D sa selekcijama Južne Afrike (28. avgust 16:30h), Grčke (31. avgust 09:00h) i Kazahstana (1. septembar 16:30h).

U grupi A su Italija, Hrvatska, Rusija, Uzbekistan i Argentina. U grupi B su Španija, Srbija, SAD, Slovačka i Češka, a u grupi C Mađarska, Njemačka, Brazil i Egipat. Pobjednik grupe direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe u osminu finala.

Pored trenera Mirovića, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Uglješa Brguljan i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović i tehnička podrška Vasko Vučković.