U17 vaterpolo reprezentacija spremna za start Evropskog prvenstva

Naša selekcija se nalazi u grupi A sa Ukrajinom, Holandijom i Italijom

5449 pregleda 4 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

U17 vaterpolo rerepzentacija Crne Gore od nedjelje učestvuje na Evropskom prvenstvu na Malti.

Naša selekcija se nalazi u grupi A sa Ukrajinom, Holandijom i Italijom.

Ukrajinci su prvi protivnik (nedjelja od devet sati), slijede mečevi sa Holanđanima (ponedjeljak od 16.20) i Italijanima (utorak 11.40).

Grupu B čine Španija, Hrvatska, Malta i Rumunija, u grupi C su Mađarska, Rusija, Njemačka i Bjelorusija, a u D Srbija, Grčka, Gruzija i Turska.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala.

"Čeka nas izuzetno zahtjevno takmičenje. Momci su radili dobro na završnim pripremama, iako zbog bolesti jednog dijela tima nismo mogli da učestvujemo na turniru u Mađarskoj koji bi bio prava provjera pred ovo veliko takmičenje. Odradili smo nekoliko sparing mečeva sa selekcijom Hrvatske, ali u dobrom raspoloženju čekamo start šampionata. Dobro je što na startu igramo, bar na papiru, sa lakšom selekcijom, Ukrajinom", rekao je trener Milan Ćirović.

"Najbitniji je duel sa Holandijom, gdje bismo pobjedom osigurali lakšeg rivala u osmini finala, ukoliko bi kao drugi završili takmičenje u grupi. Jer, Italija je jedan od favorita za medalju, ali sigurno da sa dobrim pristupom i maksimalnim angažovanjem možemo i tu do dobrog rezultata. Glavni cilj je plasman u četvrtfinale", poručio je Ćirović.

On je za ovo takmičenje odabrao 15 igrača, a na spisku su: Andrija Bjelica, Danilo Dragović, Vladan Vukićević, Neđo Baštrica, Mlađan Janović, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Balša Vučković, Dušan Vuković, Lazar Vukićević, Dnilo Krivokapić, Marko Bošković, Krsto Tomašević, Nemanja Moračanin i Meldin Hadžić.

U stručnom štabu su još treneri Nikola Mijanović i Miodrag Mirović, te fizioterapeut Ivan Borović.

Crnogorski sudija na ovom takmičenju biće Veselin Mišković.

Bonus video: