Mlade "ajkule" se plasirale u nokaut fazu

Savladala je Holandiju, to joj je drugi trijumf na turniru

20378 pregleda 108 reakcija 8 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

U17 vaterpolo reprezentacija Crne Gore je upisala i drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu na Malti i osigurala plasman u nokaut fazu.

Tim Milana Ćirovića je savladao Holandiju 8:7, to mu je drugi trijumf nakon što je na startu bio bolji od Ukrajine - 26:6.

Crna Hora će u grupi odigrati još jedan meč, sjutra od 11:40 protiv Italije i od tog duela zavisi i s koje pozicije ide u narednu rundu.

Ako pobijedi ili odigra neriješeno biće prvoplasirana i to će joj donijeti direktan plasman u četvrtfinale.

Protiv Holanđana su dvostruki strijelci bili Marko Bošković i Vladan Vukićević, a po jednom su pogađali Balša Vučković, Miloš Vukšić, Lazar Vukićević i Neđo Baštrica.

"Holandija je dokazala da se radi o odličnoj ekipi, a to je potvrdila i pobjedom nad velikom Italijom. Loše smo otvorili meč, gubili dva razlike, ali kada smo zaigrali onako kako smo se dogovorili, brzo smo preokrenuli. Holanđani su izuzetno fizički jaki, ali smo ih zaustavili kada su prišli na gol zaostatka. Sada je najvažnije da se dobro odmorimo i spremimo zaduel sa Italijom. Očekujem jož teži meč, ali imamo priliku da već sjutra izborimo četvrtfinale, i ispunimo glavni cilj", rekao je Ćirović.

Bonus video: