Crna Gora u četvrtfinalu golom golmana Bjelice pet sekundi prije kraja

Do plasmana među osam najboljih došli su remijem sa Italijom u posljednjem kolu 9:9, nakon pobjeda nad Ukrajinom 26:2 i Holandijom od 8:7

16058 pregleda 132 reakcija 6 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

Kadetska (U17) vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva na Malti.

Do plasmana među osam najboljih došli su remijem sa Italijom u posljednjem kolu 9:9, nakon pobjeda nad Ukrajinom 26:2 i Holandijom od 8:7.

Izabranici Milana Ćirovića su ispunili glavni cilj, a u četvrtak od 19 sati, igraće za polufinale protiv Grčke ili Rumunije.

"Ajklule" su vodile tokom cijelog meča sa Italijom, imale u više navrata i dva gola prednosti 3:1, 4:2, 6:4, ali je rival tri minuta do kraja preokrenuo i poveo 9:8. .

Pet sekundi prije kraja golman Bjelica, iz sjajno odrađene akcije, postigao je gol za izjednačenje i zasluženi plasman u četvrtfinale.

Tri gola postigao je Bošković, dva Lazar Vukićević, a po jedan Bjelica, Vučković, Vukšić i Baštrica.

"Sjajan rezultat, nagrada za dobre partije na takmičenju. Ispunili smo glavni cilj, plasman u četvrtfinale, kojim smo obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine. Težak meč protiv favorizovane Italije, ali su momci još jednom pružili maksimum i pokazali kako se bori za državu. Imamo dan pauze, da se dobro odmorimo i pripremo za četvrtfinale, gdje nas najvjerovatnije čeka Grčka. O njima je suvišno govoriti, favoriti su u tom meču, ali ono što sam siguran je da će momci dati i posljednji atom snage da naprave još veći rezultat", kazao je trener Ćirović.

Bonus video: