Jadran apsolutni favorit protiv Primorca

Kotorani dočekuju velikog rivala
124 pregleda 0 komentar(a)
VK Primorac Petar Vico, Foto: Vlv.hu
VK Primorac Petar Vico, Foto: Vlv.hu
Ažurirano: 11.11.2017. 11:48h

Bokeljski derbi uvijek nosi specifičnu težinu, ali u duelima Primorca i Jadran Carina već godinama unazad nema mnogo neizvjesnosti.

Ako se izuzmu neke utakmice u Kupu Crne Gore, kada su Kotorani znali da ozbiljno namuče Novljane (gubili su nakon peteraca), sve ostalo je bez većih problema išlo u korist ekipe Vladimira Gojkovića.

Zato se ni večeras u Budvi (19 časova) u prvom bokeljskom derbiju u sezoni ne očekuje ništa drugo sem trijumfa Jadrana u 5. kolu regionalne A1 lige.

Tim sa Škvera je u prva četiri kola upisao tri pobjede i očekivani poraz od Juga, dok je Primorac prvi trijumf zabilježio u prošlom kolu kada je slavio na gostovanju Jadranu u Splitu.

"Jadran je favorit, to je ekipa sa mnogo reprezentativaca, igra Ligu šampiona... Naš veliki rival godinama ima sistem, bilježili odlične rezultate koji definitivno nisu slučajni. U pitanju je tim koji je odlično vođen s klupe i biće teško. Ipak, i Jadran iz Splita je bio favorit, pa smo iznenadili. Vjerujem da će biti zanimljiv derbi", rekao je hrvatski internacionalac Maroje Gluhaić.

Jadran djeluje nepobjedivo, slavio je u sedam posljednjih utakmica u Ligi šampiona i regionalnom takmičenju.

"Ovo je prvi susret sa Primorcem njima u regionalnoj ligi otkako sam u Herceg Novom. Bilo sam akter nekoliko utakmica, tako da odlično znam šta nas čeka i koliko je ova utakmica bitna za oba tima i navijače. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč protiv tima koji očigledno podiže formu, a za nas je važno da budemo maksimalno skoncentrisani i da igramo našu igru. Trebaće nam mnogo jaka i agresivna odbrana da bismo zaustavili protivnika, ali ne sumnjam u naš kvalitet i sigurno da smo spremni i za ovaj derbi", kazao je Jadranov Rus Danil Merkulov.

Bonus video: