REGIONALNA LIGA U VATERPOLU

Prva pobjeda Budve, i to protiv velikana

Budvani su savladali Partizan sa 10:5 (3:0, 2:1, 1:3, 4:1)
76 pregleda 2 komentar(a)
Petar Ćetković, Foto: Filip Roganović
Petar Ćetković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.11.2017. 19:26h

Najavio je Vido Lompar prvu pobjedu u sezoni, rekao da su njegovi igrači nakon ubjedljivog poraza i očajne igre protiv Jadran Carina shvatili da nešto moraju da promijene, a ispostavilo se da je dobro osjetio šta će se desiti.

U 5. kolu Regionalne lige, vaterpolisti Budve su stigli do prve pobjede u sezoni, i to protiv velikana svjetskog vaterpola Partizana - 10:5 (3:0, 2:1, 1:3, 4:1).

Izabranici nekadašnjeg trenera Primorca su fenomenalno počeli meč i minut i po prije kraja druge četvrtine poveli 5:0.

Koliko su Budvani bili dominantni i sigurni u odbrani, najbolje govori činjenica da je sedmostruki prvak Evrope prvi gol dao tek 22 sekunde prije poluvremena, i to tek u petom napadu sa igračem više.

Beograđani se nisu predavali, na početku posljednje četvrtine su prišli na minimalni zaostatak (6:5), ali su Lomparovi izabranici za tri minuta dali četiri gola i stigli do ubjedljive pobjede.

Srđan Vuksanović je bio najefikasniji sa tri gola, Petar Ćetković i Branko Franeta su dali po dva, a Danilo Dragović, Igor Porobić i Nikola Popović po jedan. Aleksandro Kralj je upisao devet odbrana, a kod gostju je Đorđe Lazić prednjačio sa dva pogotka.

Budva - Partizan 10:5 (3:0, 2:1, 1:3, 4:1)

Budva - Bazen ,,Dragan Trifunović”. Sudije: Đurašković (Crna Gora) i Raković (Srbija). Igrač više: Budva 12 (4), Partizan 12 (2). Peterci: Budva 1 (1), Partizan 1 (0).

Budva: Kralj (osam odbrana i peterac), Dragović 1, S. Ćetković, Vuksanović 3, Mitrović, Porobić 1, Adžić, N. Popović 1, Vujašević, B. Popović, P. Ćetković 2, Franeta 2, Krivokapić, Rašković.

Partizan: Rističević (tri odbrane), Kasum, F. Janković, Lukić 1, Lazić 2, Tomić, M. Janković, Andrejević, Manojlović, Radanović, Radonjić, Aksentijević 1, Belopavlović, Vučinić 1.

Preporučujemo za Vas