Podgorica i elitni vaterpolo: Jadran "kao kod kuće" traži put u drugi krug Lige šampiona

Izabranici Petra Radanovića za jedno od prva četiri mjesta koja vode u naredni krug boriće se sa mađarskim OSC-om, Jadranom iz Splita, grčkim Apolonom, ruskim Sintezom, litvanskim Žaibasom i turskom Enkom

3320 pregleda 7 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

Podgorica i elitni klupski vaterpolo, i to više dana – “neobična” sportska manifestacija održaće se od sjutra do nedjelje u Glavnom gradu.

Otkud to?

U Herceg Novom je urušen krov na zatvorenom bazenu, na otvorenom je rizik da se igra u ovo doba godine, Kotor je odavno bez uslova za vaterpolo, priča o otvaranju i neotvaranju kotorskog bazena postala je i dosadna i uzaludna.

Puka činjenica je da u Boki, kolijevci našeg najtrofejnijeg sporta, nema uslova za takmičenje, pa će vaterpolisti Jadrana iz Podgorice pokušati da nastave put u Ligi šampiona, kao domaćini jednog od dva kvalifikaciona turnira prve runde.

“Zaista smo u neprijatnoj situaciji da u 2021. godini nemamo nijedan zatvoreni bazen u Boki. Naš se urušio, rekonstrukcija će biti teška duga, jer su oštećenja velika, biće potrebno i mnogo vremena i mnogo novca. Kada se vratimo unazad, čak i 30 i više godina, u Boki su bila dva zatvorena bazena, sada nemamo nijedan. Posljedice tog stanja vidjeće se u budućnosti, nažalost”, rekao je direktor VK Jadran Miloš Mračević, koji je najavio da bi uskoro mogao da bude završen projekat pokrivanja otvorenog bazena na Škveru tzv. “balonom”.

Novljani su zahvalni Podgorici što je pritekla u pomoć i uradila sve da se, kako kažu, osjećaju kao kod kuće.

“Veoma nam je drago što se turnir organizuje u Crnoj Gori i što nismo predali organizaciju nekome iz inostranstva. Ovo je prilika da se u Podgorici igra pravi vaterpolo i da to bude još jedan zamajac u razvoju ovog sporta u našem najvećem gradu”, istakao je Mračević.

“Nadam se da će Podgorica ponovo pokazati da je grad sporta i da ima infrastrukturu, želju i volju da organizuje velika takmičenja. Vjerujem i da je ovo početak saradnje, ali se, naravno, nadam da će Jadranov bazen brzo biti u funkciji”, rekao je Miloš Antić, zamjenik sekretara za sport i kulturu Glavnog grada.

Izabranici Petra Radanovića za jedno od prva četiri mjesta koja vode u naredni krug boriće se sa mađarskim OSC-om, Jadranom iz Splita, grčkim Apolonom, ruskim Sintezom, litvanskim Žaibasom i turskom Enkom.

Jadran je ubjedljivo najmlađi tim na turniru, sa svega dvojicom iskusnijih igrača Markom Petkovićem i Dimitrijem Obradovićem...

To je tim za budućnost, a veliku ulogu imaće mladići koji su se nedavno vratili sa Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

“Najmlađi smo, a zbog obaveza u mlađim selekcijama Crne Gore nismo imali mnogo vremena da budemo zajedno. Iskreno, ne znam šta da očekujem, ali na duže staze, govoriom o periodu od dv- tri godin godine, ova ekipa će izrasti u ozbiljnu, a nekoliko momaka napraviti veliki trag u vaterpolo svijetu”, kazao je Radanović.

"Kasno smo se skupili, zajedno smo tek desetak dana, ali, s druge strane, ovi momci su odrasli zajedno, dobro se poznaju i siguran sam da će pružiti trenutni maksimum, koji će, ipak, biti daleko od 100 posto naših mogućnosti. Ova ekipa ima potencijal, već sada su, u tinejdžerskim godinama, veliki profesionalci i mislim da su na dobrom putu da postanu vrhunski igrači”, kazao je Marko Petković.

Drugi naš predstavnik Primorac će učestvovati na turniru A grupe u Savoni, na kojem su pored domaćina i kotorskog tima, još i španska Terasa, francuski Monpelje, poljski AZS i portugalska Vitorija Gimaraeš.

Bonus video: