Jadran nadigrao Sintez i osigurao prolaz

Novljani dva kola prije kraja turnira u Podgorici otklonili dileme oko plasmana u drugu rundu kvalifikacija

2119 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Jadran je ispunio cilj, istovremeno u teškoj grupi napravio i uspjeh plasmanom u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Novljani su u jednom od derbija prve kvalifikacione runde u Podgorici savladali Sintez iz Kazanja rezultatom 12:6 i dva kola prije kraja osigurali prolaz.

U preostala dva duela - u subotu sa Apolonom (18.30) i u nedjelju protiv OSC-a (10.45) crnogorski šampion može da se bori za što bolji plasman.

Jadran je bez dileme odigrao najbolju utakmicu na turniru.

Odmah je stekao prednost od dva gola i ljubomorno je čuvao sve do posljednje četvrtine kada je i zadao konačan udarac mnogo iskusnijoj ruskoj ekipi.

Jadran je primio samo jedan gol u drugom poluvremenu...

Kada je Martin Gardašević nešto manje od četiri minuta prije kraja pogodio za 11:6 tim sa Škvera je mogao da počne da slavi pobjedu vrijednu plasmana u drugo kolo.

"Veoma sam srećan, jer su momci pokazali da vrijede protiv izuzetno ozbiljne ekipe. Imali smo pravi ritam, do izražaja je došla naša fizička sprema, ali i mladost", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Marko Petković je sa tri gola bio najefikasniji, po dva puta su se upisali Radovići - Vasilije i Danilo...

"Cilj je ostvaren. Najavio sam da su mladi momci fantastični, to su već sada dokazali. Oduševili su, ali tek je početak. Bila je zanimljiva utakmica, ovo je veoma bitna pobjeda. Ova ekipa može mnogo, tek će to da potvrdi", rekao je Petković za RTCG.

Bonus video: