Budva čeka Partizan, je li vrijeme za prvi trijumf?

Budvani nakon četiri poraza jure prve bodove
0 komentar(a)
VK Budva, Foto: Filip Roganović
VK Budva, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.11.2017. 10:05h

Četiri kola i isto toliko poraza - učinak je vaterpolista Budve do sada u regionalnoj A1 ligi.

Budvanima su mjeru uzeli Mladost, POŠK, Jadran Carine, te Primorje u jedinom meču u sezoni koji su Budvani igrali na svom bazenu.

Situacija na tabeli je takva da Budva mora da počne da pobjeđuje ako želi da misiju opstanka učini realnom, a prvi stepenik ka tom cilju bi mogao da se preskoči večeras kada u crnogorsku metropolu turizma stiže Partizan (19 časova).

"Crno-bijeli" imaju tri pobjede u prva četiri kola, trenutno su na četvtom mjestu na tabeli i predstavljaju jedno od iznenađenja...

"Svi vjerujemo da je došlo vrijeme da upišemo prvu pobjedu u sezoni", rekao je trener Budve Vido Lompar.

Njegov tim je prije sedam dana glatko poražen od Jadrana u Igalu rezultatom 15:3.

"Bili smo veoma loši u tom meču, čak smo mogli i ubjedljivije da izgubimo. Nije ni bitan toliko poraz, koliko način na koji se izgubi... Poslije te utakmice se, međutim, podigla radna atmosfera, ekipa se pogledala u oči i shvatila da mora bolje. Prethodnih dana smo veoma ozbiljno trenirali i vjerujem da je sada došao momenat da ekipa sve to prenese u bazen i zaigra kako zna protiv Partizana. Imamo i veliku podršku uprave, kako stručni štab, tako i igrači, želim da to svi i opravdamo", dodao je bivši trener Primorca.

Partizan opet ima mladu ekipu, ali kao i uvijek zaslužuje respekt.

"To je sistem koji daje rezultate. Partizan ima veliku bazu, iz godine u godinu lansira mlad tim i uvijek dođe do rezultata. Gledajući tabeli, protivnik je favorit, ali mislim da možemo da pobijedimo. Za to je potrebno da spriječimo kontranapad Partizana, jer mu je to najjače oružje. Cilj je da nametnemo svoj ritam i da ih uvedemo što je više moguće u pozicioni napad. Smatram da smo tu u prednosti", istakao je Lompar.

Večeras se sastaju i Mornar i POŠK (20), te Mladost i spitski Jadran (20.45), a preostala dva meča su na programu sjutra.

Primorac će u bokeljskom derbiju dočekati Jadran, dok će u Rijeci igrati Primorje i Jug.

U A2 ligi, Kataro sjutra gostuje Crvenoj zvezdi.

Bonus video: