Jadran sa Solnokom i Savonom, Primorac u Splitu

Jadran će igrati u Solnoku, gdje će pored domaćina, prvaka Evrope iz 2017. i favorita grupe C, igrati još i italijanska Savona i grčki Vuljagmeni. Kotorani protiv domaćeg Jadrana, Barselone i rumunske Oradee. Po dva najbolja tima iz grupa idu u plej-of

2499 pregleda 26 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Aleksandar Kaluđerović
Foto: Aleksandar Kaluđerović

Bokeljski klubovi saznali su imena protivnika u drugoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona (turniru su na programu od 8. do 10. oktobra).

Jadran će igrati u Solnoku, gdje će pored domaćina, prvaka Evrope iz 2017. i favorita grupe C, igrati još i italijanska Savona i grčki Vuljagmeni.

Solnok i Vuljagmeni su bili slobodni u prvoj fazi kvalifikacija, a Savona je bila prva u grupi A, ispred Monpeljea, Terase i Primorca.

Kotorani, koji su turnir u Italiji završili sa po dvije pobjede i poraza, te remijem sa Monpeljeom, igraće u grupi F u Splitu protiv domaćeg Jadrana, Barselone i rumunske Oradee.

Od tih timova je samo Jadran igrao kvalifikacije i osvojio 2. mjesto u grupi B, iza OSC iz Budimpešte, a ispred Novljana i grčkog Apolona.

U grupi D u Zagrebu igraće Mladost, Crvena zvezda, Monpelje i Apolon, a u grupi E u Parizu nastupaće Breša, Noazi le Sek, OSC i Terasa.

U plej-of za Ligu šampiona idu po dvije najbolje ekipe iz četiri grupe, a poraženi timovi iz plej-ofa nastaviće takmičenje u Euro kupu.

Bonus video: