Novljani ubjedljivi u Holandiji

Protiv Alfena je bilo 14:7
0 komentar(a)
Danil Merkulov VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Danil Merkulov VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.11.2017. 20:57h

Vaterpolisti Jadran Carina su opravdali ulogu favorita u Holandiji i upisali drugu pobjedu u Ligi šampiona ove sezone.

Novljani su savladali Alfen rezultatom 14:7 i potvrdili da imaju kvalitet da se bore za prva četiri mjesta u grupi B koja vode na finalni turnir koji će se održati u Đenovi.

Jadran je od starta bio u vođstvu protiv Alfena, u prvom poluvremenu je imao tri gola prednosti, a u nastavku je dodao gas i bez većih problema upisao nove bodove.

Domaćin je sredinom treće četvrtine zaprijetio i smanjio na 6:4, ali je sve dileme oko pobjednika otklonio Danil Merkulov sa dva vezana gola, a taj dio igre je pogotkom završio Filip Gardašević za vođstvo od plus šest - 10:4.

Alfen, jedan od autsajdera u grupi, upisao je drugi poraz, nakon što je na premijeri očekivano ubjedljivo izgubio od Pro Reka u gostima sa čak 19:1.

Jadran naredni meč u Ligi šampiona igra kod kuće, rival je Eger 29. novembra, a već u subotu ga čeka prvi bokeljski derbi protiv Primorca u regionalnoj A1 ligi. Taj duel se igra u Budvi...

Tim sa Škvera su do sigurnog trijumfa predvodili Merkulov i Aleksa Ukropina koji su mrežu holandske ekipe tresli po pet puta, Filip Gardašević je pogodio dva puta, a po jednom Marko Petković i Dimitrije Kriještorac.

U Alfenu je najefikasniji bio Miloš Filipović sa tri pogotka.

Rezultati 2. kola - grupa A: Jug - Partizan 16:5, Olimpijakos - Dinamo Moskva 17:9, OSC - VASPO Hanover 8:7, Breša - Barseloneta 6:5.

Grupa B: Eger - Pro Reko 4:6, Špandau - Sabadelj 11:8, Solnok - Steaua 15:3, Alfen - Jadran Carine 7:14.

Alfen - Jadran Carine 7:14 (2:3, 0:2, 2:5, 3:4)

Alfen - Gradski bazen. Sudije: Galindo (Španija), Petronili (Italija).

Alfen: Urošević, Ćorić 1, De Mej 1, Ivošević 1, Stinstra, Nađ, Van Gulik, Van Mil, Mandolini 1, Miralis, Inđić, Filipović 3, Smit.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 5, Popadić, Kriještorac 1, D. Banićević, Merkulov 5, B. Banićević, Gardašević 2, Radović, Spaić, Drašković, Petković 1, Tešanović.

Bonus video: