Primorac mora još da uči, u Evropi se greške skupo plaćaju

Ogromni padovi u kvalitetu igre protiv ekipa koje žele u Ligu šampiona su nedopustivi - kaže bek Primorca Dušan Matković

6303 pregleda 1 komentar(a)
Foto: K. Vulović
Foto: K. Vulović

Iza vaterpolista Primorca su dva kvalifikaciona turnira za Ligu šampiona - evropska sezona je završena prošlog vikenda u Splitu, gdje su Kotorani mogli da se uvjere da moraju još da uče. Jadran iz Splita je lako osvojio grupu, druga je bila Barselona, koja je u direktnom duelu za plasman lako savladala crnogorskog vicešampiona.

Primorac je u Dalmaciji bio bolji od rumunske Oradee, a računajući i prvi turnir u Savoni izabranici Ranka Perovića su ove sezone na evro-sceni upisali tri pobjede, četiri poraza i remi.

- Generalno gledano, možemo da budemo zadovoljni rezultatom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Izuzev utakmice protiv Jadrana, svi ostali mečevi su bili dosta ujednačeni, što se tiče rezultata i donekle neizvjesni. Iz tog aspekta možemo da kažemo da smo se približili evropskim ekipama. Ono što mene lično brine jeste činjenica da su nam se tokom oba kvalifikaciona turnira dešavali ogromni padovi u kvalitetu igre, i to je nedopustivo na evropskoj sceni. Mislim da se ovo može popraviti podizanjem tehničko-taktičke obučenosti, ali preduslov za sve to je otvaranje bazena u Kotoru - rekao je Dušan Matković, crnogorski reprezentativac iz redova Primorca.

Primorac u novembru čeka prvi turnir regionalne Premijer A1 lige. Vraća se u Split, gdje će se boriti sa domaćinom Jadranom, Solarisom, Mornarom, Radničkim iz Kragujevca i Crvenom zvezdom.

- Glavni cilj u regionalnoj ligi nam je sličan kao i u evropskom takmičenju - to je prije svega napredak. Mlada smo ekipa i potreban nam je određeni broj jakih utakmica kako bismo napredovali. Regionalno takmičenje je odlična prilika za tako nešto, posebno nakon što su se klubovi iz Srbije pojačali - istakao je Matković i najavio borbu za trofeje na domaćoj sceni:

- Suprotno ciljevima u regionalnoj ligi, želimo da na domaćoj sceni dođemo makar do jednog pehara.

Bonus video: