Jadran cilja tri boda u Alfenu

Meč počinje u 20.30 časova
51 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Ukropina Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Aleksa Ukropina Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.11.2017. 10:24h

Malo je mečeva u Ligi šampiona, pogotovo na gostovanjima, pred koje Jadran Carine može da se proglasi za favorita.

Jedan od njih je upravo večerašnji okršaj Novljana protiv holandskog Alfena (20.30 časova), ekipe koja je posljednji put u Evropi igrala prije 12 godina.

Alfen nije anonimus u svijetu vaterpola, jer je igrao i dva finala evropskih kupova - protiv Pro Reka 1985. godine u Kupu šampiona kada su Italijani došli do druge od ukupno osam titula, te sa Partizanom 1991. u Kupu pobjednika kupova.

Jadran je na startu prije dvije sedmice savladao Špandau u Igalu, a ako slavi i u ovoj utakmici bio bi to ozbiljan pokazatelj da crnogorski šampion ima ambicije i da se plasira na finalni turnir u Đenovi.

Ipak, iako je favorit, tim sa Škvera ne želi ništa da prepusti slučaju pred meč sa Alfenom.

"Pripremamo se za utakmicu na osnovu materijala prikupljenog iz holandskog šampionata. Iskreno vjerujem da smo u ovom momentu bolja ekipa i da ćemo doći do pobjede ako pružimo onoliko koliko objektivno možemo", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Alfen je do Lige šampiona došao zahvaljujući vajld-karti, u sastavu ima veliki broj internacionalaca, a koliko je daleko od kvaliteta koji je potreban za evropsku elitu, govori i to da je na startu izgubio od Pro Reka sa čak 19:1.

"Nismo iskoristili mnogo materijala iz te utakmice. Jer, ona jednostavno nije mjerodavna. Razlika u kvalitetu je ogromna, a Pro Reko je najbolja ekipa u Evropi", dodao je Gojković.

Jadran, na kraju krajeva, u Alfenu igra i da nastavi veliki niz pobjeda u svim takmičenjima - u seriji od šest trijumfa redom su padali Marsej (dva puta u plej-ofu za Ligu šampiona), Špandau (Liga šampiona), POŠK, Jadran Split i Budva u regionalnoj A1 ligi.

Parovi 2. kola - grupa A: Jug - Partizan (18.15), Olimpijakos - Dinamo Moskva (18.30), OSC - VASPO Hanover, (20.30), Breša - Barseloneta (20.30).

Grupa B: Eger - Pro Reko (18.30), Špandau - Sabadelj (18.30), Solnok - Steaua (18.30), Alfen - Jadran Carine (20.30).

Bonus video: