Gojković u Nikšiću procjenjuje ko iz domaćih klubova ima kvalitet za reprezentaciju

„S obzirom na to da je Svjetska liga pomjerena za januar, odlučili smo da okupimo širi krug mladih igrača iz domaćih klubova. Da ih provjerimo i vidimo ko može da prati zahtjeve koje nosi seniorski nivo”, rekao je Vladimir Gojković

3937 pregleda 3 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Nikšiću, gdje će trenirati do petka.

Selektor Vladimir Gojković pozvao je igrače iz domaćih klubova, reprezentativce i potencijalne reprezentativce, čime su počele pripreme za obaveze koje očekuju „ajkule” već od januara.

Pozvani su: Alen Isljamović, Dušan Matković, Aljoša Mačić, Vuk Drašković, Đorđije Stanojević, Dragoljub Ćetković i Neđo Baštrica iz Primorca, Dragan Marković, Vasilije Marinković, Marko Milić, Marko Mršić i Petar Vujošević iz Katara, Luka Murišić, Martin Gardašević, Darko Đurović, Uroš Vučurović, Danilo Radović, Vasilije Radović, Jovan Vujović, Damjan Vujičić, Matija Sladović, David Stevović i Ilija Radović iz Jadrana, te Andrija Korać i Nikola Ivanović iz Budve.

„Kreće novi olimpijski ciklus. S obzirom na to da je Svjetska liga pomjerena za januar, a već prvi meč je trebalo da se odigra za vikend, odlučili smo da okupimo širi krug mladih igrača iz domaćih klubova, koji su imali uspješno ljeto sa mlađim selekcijama. Da ih provjerimo i vidimo ko može da prati zahtjeve koje nosi seniorski nivo, jer vrlo brzo će doći provjere i sparing mečevi sa jakim selekcijama”, rekao je Gojković.

Selektor je poručio da je ovo prvo u nizu okupljanja.

„Iskoristićemo sve ‘prozore’ tokom sezone, kada klubovi imaju manje obaveza, da okupimo igrače iz crnogorskih klubova i da radimo. Njima će to značiti i brzo će se iskristalisati koliko imamo potencijala. Imamo nekoliko izostanaka zbog povreda, ali to je normalno u ovom dijelu sezone”, istakao je 40-godišnji stručnjak.

Sa selektorom Gojkovićem radiće i treneri Miodrag Mirović, Miodrag Matković, Zoran Ivanovski i Milan Ćirović, te doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.

Start Svjetske lige pomjeren je za januar naredne godine. Zbog ranijih pomjeranja izazvanih koronavirusom, „ajkule” će nastupati na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki u maju, kao i na Evropskom prvenstvu u Splitu krajem avgusta.