Vukanić: Svi smo na istom zadatku - da Primorac vratimo gdje mu je mjesto

"To je moj klub, tu sam ponikao i došao sam da pomognem koliko mogu - idejama i iskustvom koje imam", rekao je Vukanić

5791 pregleda 5 komentar(a)
Foto: vosgesmatin.fr
Foto: vosgesmatin.fr

Vaterpolo klub Primorac je danas dobio novog predsjednika.

Legenda je naslijedila legendu - Nenad Vukanić je došao umjesto Mlađana Janovića i krenuo u nezahvalnu avanturu.

"Dobro sam razmislio i na kraju prihvatio poziv, jer je Primorac iznad svih nas. To je moj klub, tu sam ponikao i došao sam da pomognem koliko mogu - idejama i iskustvom koje imam. Ovo je i za mene nova uloga, navikao sam da sam pored vode, da vodim treninge i utakmice, ali da ne osjećam da sam spreman za nju, sigurno ne bih došao", rekao je Vukanić za "Vijesti".

Primorac od večeras ponovo ima bazen, jer će ekipa odraditi prvi trening po rekonstrukciji plivališta.

Time je valjda završena višegodišnja kriza, jer su i Primorac i Kataro morali da se snalaze, da treniraju jednom dnevno u Igalu, Budvi ili Nikšiću.

"Da bi Primorac opet bio klub kakav svi želimo je potrebno i da dobije pomoć koju zaslužuje. Ako svi, od Opštine, do nas u klubu, uz podršku privrede, urade sve ono što je zamišljeno, onda smo na dobrom putu. Konačno možemo da budemo u svom bazenu, to je veoma bitno", dodao je Vukanić.

Put, ipak, nije jednostavan. Primorac mora da vrati povjerenje djece, njihovih roditelja, igrača koji žele dokaz da od slavnog kluba nije ostalo samo ime.

"Želim da Primorac bude klub povjerenja. Za početak moramo da se fokusiramo na ovo što imamo, da crpimo i kvalitet i kvantitet iz naše škole. Primorac je uvijek imao talentovanu djecu, ima i sada, ali dobar rad je nešto što ne smije da izostane", poručio je Vukanić.

Na klupi Primorca je Ranko Perović, koji se ljetos vratio u svoj klub.

"Perović je moj dugogodišnji prijatelj i drago mi je što sada tu. I da nije, kao predsjednik bi uradio sve da ga angažujem. On je sa Primorcem ispisao istoriju, stigao do evropskog vrha i pravi je čovjek na pravom mjestu".

Rezultatski - Primorac ima ambicije.

"Ne bježimo od ciljeva, uradićemo sve da budemo konkurentni u borbi za trofeje, ali najvažniji je sistem rada, jer on uvijek da rezultat", zaključio je 47-godišnji Vukanić.

Bonus video: