REGIONALNA LIGA U VATERPOLU

Jadran - Budva: Prvi crnogorski derbi u sezoni

Meč počinje u 19 časova
0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
Ažurirano: 02.02.2019. 18:16h

Večeras se u Igalu od 19 časova igra prvi crnogorski derbi u sezoni - vaterpolisti Jadran Carina dočekuju Budvu u 4. kolu A1 lige i veliki su favoriti da nastave seriju pobjeda u svim takmičenjima.

Novljani imaju pet trijumfa zaredom (dva protiv Marseja, Špandaua, POŠK-a i Jadrana iz Splita) i realne su šanse da taj niz i nastave, jer su objektivno kvalitetniji tim od Budvana.

"Nećemo potcijeniti Budvu, u stvari to ne smijemo da uradimo, jer smo dobri samo ako u bazenu svi igrači daju maksimum. Zato je neophodno da budemo ekipa, tako smo ostvarili sve uspjehe do sada", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković i dodao:

"Svima je cilj da savladaju Jadran, da probaju da iznenade. Što se Budve tiče, bitno je promijenila ekipu, vjerovatno se igrači još traže… Naš protivnik nije dobro počeo sezonu, tako da sigurno vidi šansu da se vrati u normalan ritam", istakao je Gojković.

Budva je izgubila u sve tri utakmice do sada u regionalnom takmičenju - poražena je od Mladosti i POŠK-a u gostima, te nesrećno od Primorja na svom bazenu.

"Jadran je u dobroj formi, to je ekipa koja godinama ima sistem i veoma je organizovana. Nema sumnje da su Novljani favoriti, a ja od mog tima očekujem reakciju i veliku borbu. Cilj je da podignemo formu, jer nismo opterećeni rezultatom. Očekujem dobru igru, a ako nam se ukaže šansa da iznenadimo, moramo da je iskoristimo. Jednostavno, neophodno je da vjerujemo u sebe", rekao je trener Budve Vido Lompar.

Večeras je na programu i duel velikana, između Juga i Mladosti u Dubrovniku od 20.30, a preostala tri meča su na programu sjutra.

Treći crnogorski predstavnik u A1 ligi, Primorac, gostuje Jadranu u Splitu i juri prve bodove u sezoni nakon tri poraza na startu.

U A2 ligi, Kataro sjutra u Budvi dočekuje niški Nais.