Sada je i zvanično: Petar Porobić napustio VPSCG

''Petar Porobić se vraća trenerskom pozivu i to na mjesto šefa stručnog štaba svih muških nacionalnih vaterpolo selekcija Kine", stoji u saopštenju VPSCG.
203 pregleda 4 komentar(a)
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.11.2017. 17:55h

Petar Porobić nije više direktor i predsjednik Stručnog savjeta Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, saopšteno je danas iz VPSCG.

Proslavljeni crnogorski trener je, kako je saopšteno, na lični zahtjev napustio VPSCG, a njegov zahtjev je usvojen na sjednici Upravnog odbora.

''Petar Porobić se vraća trenerskom pozivu i to na mjesto šefa stručnog štaba svih muških nacionalnih vaterpolo selekcija Kine. Članovi UO na čelu sa predsjednikom Dejanom Bajićem zahvaljuju se gospodinu Porobiću na svemu što je do sada uradio za razvoj i promociju crnogorskog vaterpola. Sigurni smo da će i sa gore navedene pozicije, Porobić naći elemente saradnje sa VPSCG'', stoji u saopštenju VPSCG.

Kako je saopšteno, za vršioca dužnosti direktora VPSCG imenovan je dosadašnji sekretar VPSCG Radovan Milinić, dok je za predsjednika Stručnog savjeta za vaterpolo izabran Dragan Šako Samardžić.

"Predsjednik SS za vaterpolo je na istoj sjednici predložio Upravnom odboru da članovi tog tijela budu dosadašnji članovi Mario Brguljan, Miloš Mračević, Mirko Vičević i novi član Srećko Uskoković", navodi se u saopštenju VSPCG.

Porobić je još u avgustu dobio ponudu iz Kine, koju je kasnije i prihvatio. Njegov zadatak će biti da nađe igrače iz Evrope od kojih bi se očekivalo da podignu nivo vaterpola u Kini, te da radi i sa najboljim igračima, ali i na obučavanju mladih vaterpolista te zemlje.

Najbolji kineski vaterpolisti će se usavršavati i u Evropi, a treniraće u Mađarskoj, Španiji, Italiji i Crnoj Gori.

Porobić je prvi selektor Crne Gore, bio je na klupi do avgusta 2011. godine, a "ajkule" su sa njim osvojile do sada jedino zlatnu medalju - na Evropskom prvenstvu u Malagi prije devet godina...

Bonus video: