Primorac savladao Jadran - ko je favorit u finalu?

Kotorani slavili 6:5 u Budvi

5642 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Primorac je pobijedio Jadran u posljednjem meču polufinala Kupa Crne Gore - slavio je 6:5 u duelu koji realno i nije imao poseban rezultatski značaj s obzirom na to da su putnici u finale bili poznati još juče.

Ali, upisao je trijumf u pravom trenutku da pokaže Novljanima da ih u srijedu u borbi za trofej u Podgorici čeka žestok meč.

Bokeljski rivali su tako dva turnira Kupa završili sa po pet pobjeda i jednim porazom - Jadran je bio bolji od Primorca na prvom, Kotorani su se revanširali na drugom.

A dugo je i večeras izgledalo da će tim Petra Radanovića pobijediti, jer je u drugoj četvrtini poveo 5:2. Ali od trećeg minuta druge dionice pa do kraja više nije postigao ni gol...

Bila je to zasluga odbrane koju je igrao tim Ranka Perovića, mada je i Jadran podbacio pred golom protivnika.

Pogodak vrijedan trijumfa za Primorac je postigao Vuk Drašković 32 sekunde prije kraja.

"Zadovoljan sam, jer iz meča u meč igramo bolje. Nema alibija, ništa ne smije da bude teško, moramo da radimo. Večeras smo imali "rupu" u drugoj četvrtini kada smo dozvolili dva gola iz kontranapada, ali raduje me što napredujemo", rekao je Perović i dodao:

"U finalu moramo bolje, ali mora i Jadran. Vjerujem da su Novljani i dalje bolja ekipa od nas, ali to je jedna utakmica i sve je moguće".

Radanović je bio manje zadovoljan:

"Velika borba je vođena i dobro je što smo imali egal meč, jer to treba svima nama u crnogorskom vaterpolu. Primorac je u ovom meču bolje koristio svoje prilike i čestitam mu na trijumfu. Dugo nismo mogli do gola, poslije 5:2, 5:3 smo stali sa igrom, počeli da griješimo pasove, nismo bili odlučni i to je ono što je presudilo", istakao je Radanović.

Drašković je sa četiri gola predvodio Primorac, dva pogotka je u Jadranu postigao Marko Petković.

Povezani članci

16. Decembar 2021.

Budvanska rivijera opet bolja od Katara

Bonus video: