Radanović: Jadran i Primorac odavno nisu bili izjednačeniji; Perović: Uloga favorita pripada Novljanima

Okršaj za trofej sjutra od 19 sati u Podgorici

9208 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Wpolo.me
Foto: Wpolo.me

Vaterpolisti Jadrana i Primorca su na dva polufinalna turnira Kupa Crne Gore pokazali najviše, upisali su po pet pobjeda u šest utakmica, a sada je vrijeme za konačni obračun.

Najveći rivali boriće se za prvi trofej u sezoni u takmičenju u kojem odavno dominiraju Novljani - sjutra u Podgorici jure 11. pehar zaredom u Kupu.

"Biće teško i neizvjesno, jer mislim da su timovi ove sezone izjednačeni. Nezahvalno je reći ko je u ovom momentu kvalitetniji, ali očekujem da finale bude prava poslastica za sve ljubitelje vaterpola", rekao je trener Jadrana Petar Radanović i dodao:

"Ove sezone smo upisali po pobjedu u međusobnim duelima, a sada očekujem da moj tim bude bolji nego u tom posljednjem meču. Znam da nije realno da mlada ekipa igra ozbiljno u kontinuitetu, ali se nadam da ćemo sve to da prevaziđemo i budemo pravi u finalu".

Kapiten Jadrana Marko Petković očekuje pravi derbi u bazenu SC Morača.

"Imali smo poteškoća u posljednjih mjesec, jer smo ostali bez svog bazena, ali sada znamo kako je bilo Primorcu koji je taj problem imao četiri i po godine. Ovakav sistem takmičenja, kada je turnirski ili samo jedan meč, donosi žar, a posljednja međusobna utakmica je pokazala da su ekipe sličnog kvaliteta i očekujem veliku borbu", istakao je Petković.

Jadran ima naviku osvajanja trofeja, ali...

"Podmladili smo tim i dosta momaka igra za prvi trofej u karijeri. Vjerujem da Primorac ima ogromnu želju da slavi, jer nije odavno to uradio, ali ta želja ne smije da bude veća od naše".

Kotorani su samo jednom osvojili Kup Crne Gore - 2009. godine.

"Mislim da je Jadran bolja ekipa od nas, a posljednja utakmica koju smo odigrali u Budvi pokazuje da mi napredujemo. Ipak, teško da ćemo rivala ponovo spriječiti da postigne gol 20 minuta. Novljani su iskusniji, mislim i da su uigraniji, jer smo mi tek posljednjih mjesec počeli ozbiljnije da radimo", kaže trener Primorca Ranko Perović.

Sve to je na strani Jadrana, a šta je šansa Primorca?

"U našu korist ide želja da konačno osvojimo trofej. Vidjećemo koliko je to realno, ali ćemo pokušati da odigramo najbolju utakmicu i da dođemo do pehara. Mi napredujemo, to je činjenica, ali mlada ekipa mora da prođe proces i za sve treba vremena. Trofeji su posljedica velikog rada i velike organizacije. Na početku smo, radimo kako treba da radi prvoligaška ekipa i ekipa koja želi da ostvaruje vrhunske rezultate", navodi Perović.

I kapiten Kotorana Marko Gopčević vjeruje da će biti uzbuđenja.

"Motivisani smo da pokažemo da napredujemo, svi smo jedva čekali da se vratimo u svoj bazen. Koncentracija je ključ u finalu, to je put do trofeja. Igra se samo jedan meč, siguran sam da će biti interesantno za gledanje i da će svi igrači u ovom trenutku dati sve. Moguće je i da jedan potez pojedinca napravi razliku", zaključio je Gopčević.

Finale počinje u 19, a dva sata ranije, takođe u Podgorici, u duelu za treće mjesto će se sastati Budvanska rivijera Budva i Kataro.

Bonus video: