Kotor slavi - Perović: Ovo je podstrek i početak; Matković: Poseban osjećaj

Primorac osvojio Kup pobjedom nad Jadranom

4149 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Primorca, Foto: Krsto Vulović
Vaterpolisti Primorca, Foto: Krsto Vulović

Primorac je simbol Kotora - drevni grad će slaviti uspjeh Primorca.

Dugo je čekao na trofej, skoro 12 godina, večeras je osvojen Kup Crne Gore pobjedom nad Jadranom u finalu 10:9.

I prethodni i dugo čekani uspjeh ima potpis Ranka Perovića, trenera velike generacije, koja je 2009. godine bila prvak Evrope, povratnika na klupu Primorca.

"Drago mi je zbog ove djece, koja su poslije toliko godina rada i truda, a bez bazena, dočekala ovo. Međutim, moramo da ostanemo mirni, da radimo jako i kvalitetno, kako bi Primorac stalno bio ono što bi trebalo da bude. Mislim da smo večeras igrali bolje od Jadrana i zaslužili pobjedu", kazao je Perović za RTCG.

Povezani članci

22. Decembar 2021.

Primorac prekinuo dominaciju Jadrana, pehar ide u Kotor

Kotorski sastav je obećao borbu za trofej, vidjelo se da se približava Jadranu i da je moguće da će dominacija velikog rivala domaćom scenom biti prekinuta.

"Radimo dosta, rezultat mora da dođe. Ali, ponavljam, ovo je tek početak. Lijepo je dobiti podstrek, ali ako momci misle da su nešto završili onda su na pogrešnom putu", kazao je popularni Čapro.

Lider Primorca u finalu bio je reprezentativac Dušan Matković, strijelac četiri gola.

"Primorac je čekao dugo, poseban je osjećaj donijeti trofej kući. Radili smo dugo za ovaj trenutak, isplatilo se", kazao je Matković.

Kotorani su vodili u većem dijelu meča, kod dva razlike u trećoj četvrtini imali peterac za plus tri...

"Fizički smo dobro spremni, a pripremali smo se da budemo i smireni u svim trenucima. Malo nas je pokolebao promašeni peterac, ali uspjeli smo da se stabilizujemo i da slavimo", kazao je Matković.

Bonus video: