Ivović vaterpolista godine, Perković najbolji mladi

Najbolji plivači Anđela Antunović i Boško Radulović, najuspješniji klub hercegnovski Jadran

2603 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore je odlukama stručnih savjeta za vaterpolo i plivanje izabrao najbolje u 2021. godini, u kojoj je nastavljen niz osvajanja medalja sa velikih takmičenja.

Naši vaterpolisti osvajači su Svjetske lige, igrali su na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je U20 selekcija bila bronzana na Svjetskom prvenstvu.

Nova priznanja stigla su i sa najveće adrese, od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta za najuspješniji kolektiv i najboljeg mladog sportistu. Naši najbolji plivači učestvovali su na Olimpijskim igrama, kao i na Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Najbolji vaterpolista u 2021. godini je Aleksandar Ivović. Predvodio je „ajkule” do 1. mjesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom je osvojio zlato u Svjetskoj ligi, dok je zauzeo 8. mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sa svojim klubom Pro Rekom bio je prvak Evrope.

Najbolji mladi vaterpolista je Miroslav Perković. Bio je član u svim akcijama „ajkula”, a kao kapiten sa U20 selekcijom je osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Pragu.

Najbolja plivačica u 2021. godini je Anđela Antunović, koja je učestvovala na OI u Tokiju, Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kazanju, kao i na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju.

Najbolji plivač je Boško Radulović, koji je nastupio na OI i Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Najbolji klub je hercegnovski Jadran, koji je osvojio duplu krunu i bio među 12 najboljih u Ligi šampiona.

U mlađim vaterpolo kategorijama je osvojio nacionalna prvenstva u četiri uzrasne kategorije, a u Kupu ostvario ukupno najbolje rezultate, što ga čini najuspiješnijim klubom i za mlađe kategorije. Ekipni prvak Crne Gore u plivanju.

Zbog aktuelnih mjera i epidemiološke situacije, VPSCG neće organizovati svečanost povodom uručenja, već će se laureatima priznanja uručiti na vaterpolo i plivačkim manifestacijama početkom naredne godine.

Bonus video: