Podmlađene "ajkule" u Zagrebu, "senator" Petković: Neke od ovih igrača čeka velika karijera

Pripreme za Svjetsku ligu, sjutra je i zvanični meč sa "barakudama"

3667 pregleda 0 komentar(a)
Marko Petković, Foto: Fina.org
Marko Petković, Foto: Fina.org

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je na samom kraju godine počela pripreme za Svjetsku ligu, a sjutra će u Zagrebu odigrati i kontrolnu utakmicu sa Hrvatskom.

"Ajkule" u Svjetskoj ligi kreću 18. januara kada gostuju Mađarskoj, ali do tada ima dovoljno vremena da se mladi igrači sa šireg spiska nametnu selektoru Vladimiru Gojkoviću.

Marko Petković, kapiten Jadrana, sada je najiskusniji u crnogorskoj selekciji.

"Ostao sam najstariji u timu nakon završenog ciklusa u Tokiju. Imam iskustvo, sada mogu da pomognem mladim igračima koji godnama čekaju šansu da se dokažu selektoru i ugrabe mjesto u reprezentaciji. Radi se odlično, nekoliko njih - pod uslovom da nastave da rade ovako kako rade sada - tvrdim da će napraviti odličnu karijeru", rekao je Petković.

Povezani članci

27. Decembar 2021.

Ivović vaterpolista godine, Perković najbolji mladi

Marko Mršić, mladi as Katara, jedan je od onih koji obećavaju.

"Čeka nas nekoliko sparing duela sa Hrvatima, sjutra i zvanična utakmica koja će biti priprema za Svjetsku ligu i taj meč sa Mađarskom 18. januara. A i to takmičenje je uvod u ono što nas čeka na ljeto - Svjetsko, pa Evropsko prvenstvo. Vjerujem da ćemo nastaviti da radimo ozbiljno i da ćemo biti spremni", poručio je Mršić.

Gojković je u Zagreb poveo: Slaven Kandića, Petra Tešanovića, Uroša Vučurovića, Vlada Popadića, Marka Petkovića, Aljošu Mačića, Dimitrija Obradovića, Vasilija Radovića, Marka Mršića, Sava Ćetkovića, Vladana Spaića, Dušana Matkovića, Dušana Banićevića, Danila Radovića, Martina Gardaševića, Đorđija Stanojevića, Luku Murišića i Vuka Draškovića.

Bonus video: