Mlade "ajkule" na sceni, Mačić i Ćetković: Vjerujemo u to što radimo

Na startu godine, već sredinom januara je prvi zvanični meč, u Svjetskoj ligi, protiv Mađarske

5416 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo selekcija Crne Gore pred meč sa Hrvartskom, Foto: wpolo.me
Vaterpolo selekcija Crne Gore pred meč sa Hrvartskom, Foto: wpolo.me

Tri dana priprema u Zagrebu, pet treninga i jedan kontrolni meč – tako su crnogorski vaterpolisti proveli prednovogodišnje dane.

Vladimir Gojković je okupio kandidate za nacionalni tim, mahom iz domaćih klubova, za sparing sa Hrvatskom, prvo nezvanični, pa zvanični, koji je sinoć završen tijesnim porazom (9:8).

„Pokazali smo da i u ovom sastavu možemo da budemo itetako konkurentni“, kazao je Savo Ćetković.

Izjednačen duel sa „barakudama“ riješen je u posljednjem minutu. Hrvatska je povela 46 sekundi prije kraja iz igrača više, “ajkule” pogrikešiče u posljednjem napadu u kome su, takođe, imale brojčanu prednost u bazenu.

„Bio je težak meč, kao da nije bio prijateljski, a igrali smo mnogo bolje nego na treningu sa njima. Bilo je dosta dobrih stvari, na kraju smo imali pad koncentrtacije, pa nas malo i boli poraz“, kazao je Aljoša Mačić.

Rezultat je bio manje bitan, koliko je važno da se dodatno podmlađena selekcija okupi i označi početak novog ciklusa u 2022. godini, u kojoj se igraju i Svjetsko i Evropsko prvenstvo.

Na startu godine, već sredinom januara je prvi zvanični meč, u Svjetskoj ligi, protiv Mađarske.

„Ove kratke pripreme su veoma važne za godinu koja slijedi. Brzo će Svjetska liga, nadam se da ćemo odigrati dobar meč sa Mađarskom, a svakako da ćemo ići na pobjedu“, kazao je Ćetković.

Dueli u Svjetskoj ligi su priprema za dva najveća takmičenja, na kojima će, kako sada stvari stoje, biti dosta debitanata. Mlade „ajkule“ se bore za mjesto u timu...

„Mlada smo ekipa, trebaće vremena da se uklopimo, ali vjerujemo u to što radimo“, zaključio je Aljoša Mačić.

Bonus video: