"Ajkule" počele pripreme, u nedjelju spisak za duel sa Mađarima

Utakmica sa Mađarskom u Svjetskoj ligi se igra 18. januara

4791 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je danas u Kotoru počela pripreme za prvi zvanični meč u 2022. godini - duel sa Mađarskom u Đeru 18. januara u okviru prvog kola evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Selektor Vladimir Gojković zbog problema sa koronavirusom i obaveza u klubovima nije mogao da računa na određeni broj igrača, pa će pripreme na rekonstruisanom bazenu u Kotoru odraditi: Dejan Lazović, Petar Tešanović, Alen Isljamović, Darko Đurović, Milija Mandić, Uroš Čučković, Vladan Spaić, Vlado Popadić, Marko Petković, Aleksa Ukropina Vasilije Radović, Danilo Radović, Luka Murišić, Martin Gardašević, Uroš Vučurović, Jovan Vujović, Dušan Matković, Đorđije Stanojević, Vuk Drašković i Aljoša Mačić.

"Prije svega smo zadovoljni što smo poslije dugo godina na bazenu u Kotoru, koji sada ima odlične uslove za rad", rekao je Gojković i dodao:

"Jedan broj igrača nije tu jer za vikend ima redovno kolo u klubovima, neki zbog koronavirusa i drugih problema. Uglavnom smo okupili dovoljan broj momaka, da možemo da treniramo. Čekaju nas Mađari, imaćemo dobar sastav za taj meč, mada moramo i da sačekamo testove na koronu u subotu", istakao je Gojković.

Zbog obaveza u klubovima na pripremama nisu Dušan Banićević, Savo Ćetković, Miroslav Perković i Marko Mršić, a spisak od 13 igrača koji putuju za Đer znaće se u nedjelju.

Gojković je odredio je i spisak igrača koji su sada odsutni zbog obaveza u klubovima ili zdravstvenih razloga, a biće pozivani u narednom periodu i konkurisati za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje je na programu od 13. do 28. maja u Japanu.

Pored gore navedenih igrača, tu su još Bogdan Đurđić, Slaven Kandić, Dimitrije Obradović, Andrija Korać i Marko Milić

Takođe, računa se na još jedan broj mladih reprezentativaca koji su već bili pozivani na prethodnom okupljanju u Nikšiću.

Bonus video: