Gojković objavio listu igrača za prvi meč u 2022.

Prvi meč u 2022. godini, "ajkule" igraju 18. januara

6878 pregleda 2 komentar(a)
Dušan Matković, Foto: Reuters
Dušan Matković, Foto: Reuters

Vladimir Gojković,selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, saopštio je spisak od 14 igrača na koje računa za duel sa Mađarskom u gostima na startu Svjetske lige.

Prvi meč u 2022. godini, "ajkule" igraju 18. januara.

Vaterpolo selekcija na okupu je nekoliko dana, a Gojković je na startu priprema objavio širi spisak reprezentativaca i za Svjetsko prvenstvo u maju.

U Mađarsku idu: Dejan Lazović, Marko Mršić, Uroš Vučurović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Danilo Radović, Aleksa Ukropina, Miroslav Perković, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Petar Tešanović i Jovan Vujović.

Gojkoviću će, u stručnom štabu, pomagati treneri Miodrag Matković i Milan Ćirović.

U delegaciji su još doktor Vladimir Dedović, fizioterapeut Ivan Borović, psiholog Nikola Mijušković a video analize radiće Vasko Vučković.

Gojković je kazao da će vaterpolo velikanu suprotstaviti podmlađenu ekipu.

"Nijesmo mogli da računamo na sve igrače, ali moramo biti zadovolji da su svi koji su bili na pripremama u mogućnosti da putuju. Vodimo 14 igrača, jednog više zbog ove situacije, ukoliko neko ne bude mogao da igra. Nadam se da ću ih imati sve na raspolaganju", rekao je Gojhković.

On je kazao da je izabrao najbolji mogući sastav od onoga što je mogao da bira.

"Počinje novi ciklus, nova je ekipa. Ima jedan dio igrača koji su dugo u procesu i koji bi trebali da nose igru. Svakako, veliki je izazov jer igramo protiv Mađarske na njihovom terenu. Vjerujem da će mladi igrači prije svega pokazati veliku želju za dokazivanjem i borbu za mjesto u timu za neke buduće izazove", rekao je Gojković

Bonus video: