Gojković: Mađarska je uvijek izazov; Petković: Imali smo sreće s koronavirusom

U grupi sa Crnom Gorom i Mađarskom je Rumunija

2866 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u utorak igra prvi zvanični meč još od Olimpijskih igara u Tokiju.

Počinje, dakle, novi ciklus, kreću novi izazovi u godini u kojoj "ajkule" imaju dva velika takmičenja - Svjetsko prvenstvo u Fukuoki u maju, a onda i šampionat Evrope u Splitu krajem avgusta.

A prije svega toga, na programu je evropski dio kvalifikacija za Svjetsku ligu - naša selekcija za dva dana ide na megdan Mađarskoj u Đeru.

Selektor Vladimir Gojković je danas objavio spisak za taj duel i računa na: Dejana Lazovića, Petra Tešanovića, Marka Mršića, Uroša Vučurovića, Marka Petkovića, Uroša Čučkovića, Vlada Popadića, Danila Radovića, Aleksu Ukropinu, Miroslava Perkovića, Vladana Spaića, Dušana Matkovića, Vasilija Radovića i Jovana Vujovića.

Povezani članci

16. Januar 2022.

Gojković objavio listu igrača za prvi meč u 2022.

"U situaciji smo u kojoj nismo mogli da računamo na sve igrače, ali možemo da budemo zadovoljni što su svi oni koji su na pripremama sposobni da putuju u Mađarsku. Idemo sa 14 igrača, 13 može da igra, ali tu je jedan više u slučaju da neko ne bude mogao da nastupi zbog koronavirusa. Izabrali smo najbolji sastav u ovom trenutku, počinje novi ciklus sa novom ekipom, ali je jedan dio igrača dugo u procesu i od tog dijela očekujem da nosi igru", rekao je Gojković.

Mađarska je i u kombinovanom makar blagi favorit na svom bazenu.

"Veliki je izazov protiv Mađarske u gostima, ali vjerujem da mladi mogu da pokažu veliku želju za dokazivanjem i da su spremni da se bore za mjesto u timu", dodao je Gojković.

Marko Petković je jedan od lidera ove ekipe.

"Radili smo kvalitetno nekoliko dana. Strah od pozitivnih slučajeva na koronavirus je bio prisutan, ali smo imali i sreću da smo svi zdravi. Faliće Bogdan Đurđić i Slaven Kandić, koji zbog zaraze nisu ni bili tu. Odradili smo neke taktičke zamisli, a do meča imamo još dva treninga u Mađarskoj na kojima ćemo dodatno raditi na nekim stvarima", kazao je Petković.

U grupi sa Crnom Gorom i Mađarskom je i Rumunija, koja gostuje našem timu 15. februara.

Po dvije najbolje plasirane selekcije iz četiri grupe plasiraće se u četvrtfinale koje je na programu sredinom aprila, a pobjednici četvrtfinalnih mečeva izboriće plasman na finalni turnir Svjetske lige (od 25. do 30. jula).

Bonus video: