"Ajkule" sjutra u Đeru počinju novi ciklus: "Mađarska je odlična reprezentacija, ali ne gubimo nadu"

Crna Gora sjutra gostuje Mađarskoj na startu evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu

4309 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore
Foto: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra (18) gostuje velikanu - čeka je duel sa Mađarskom u prvom kolu evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Tim Vladimira Gojkovića igra prvi zvanični meč od Olimpijskih igara, njime otvara novi ciklus, pa je u Đer danas doputovao u podmlađenom sastavu.

Ove godine sigurno u nacionalnom timu nema Aleksandra Ivovića i Draška Brguljana, na spisku nije ni Stefan Vidović, a zbog koronavirusa akciju propuštaju Bogdan Đurđić i Slaven Kandić.

"Podmlađen je sastav, ali imamo čemu da se nadamo pred ovu utakmicu. Momci su se u pripremnom meču protiv Hrvatske odlično držali i pokazali da možemo da budemo na visokom nivou. Mađarska je respektabilna ekipa, ali i ona je podmlađena, nema Deneša Varge", kaže centar Miroslav Perković i dodaje:

"Odradili smo jedan trening, imamo još dva, pripremićemo se dobro. Napravićemo najbolju moguću taktiku kako da igramo sa njima. Biće neizvjesno", kazao je Perković.

Prvi put u sastavu Crne Gore u jednoj zvaničnoj utakmici biće Danilo Radović.

"Velika je čast biti u sastavu i igrati prvu zvaničnu utakmicu u reprezentaciji. Rad i trud su se isplatili i nastaviću da što bolje treniram", istakao je vaterpolista Jadrana.

Očekuje da mlađi pokažu da mogu da se nose sa najjačim selekcijama.

"Mađarska je odlična reprezentacija, fali Varga, ali su tu dva dobra ljevaka. Sigurno će biti težak meč, ali nadamo se pobjedi. Nakon Olimpijskih igara nas je napustilo nekoliko bitnih igrača. Nadam se da će mlađi pokazati kvalitet da mogu da se nose sa najboljim ekipama na svijetu", poručio je Radović.

Naša selekcija je u Đer otputovala u sastavu: Dejan Lazović, Petar Tešanović, Marko Mršić, Uroš Vučurović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Danilo Radović, Aleksa Ukropina, Miroslav Perković, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović i Jovan Vujović.

Pored Crne Gore i Mađarske u grupi A je i Rumunija.

Bonus video: