Loš početak branioca titule - „ajkule” na minus pet u Đeru

Vaterpolisti Crne Gore bili ravnopravne samo u nekoliko uvodnih minuta, da bi Mađarska sa četiri vezana gola povela 5:1 i najavila ubjedljiv trijumf (14:9)

9318 pregleda 35 reakcija 14 komentar(a)
Vladan Spaić na večerašnjoj utakmici, Foto: waterpolo.hu
Vladan Spaić na večerašnjoj utakmici, Foto: waterpolo.hu

Svjetsku ligu, u kojoj brane titulu osvojenu u junu u Tbilisiju, vaterpolisti Crne Gore počeli su ubjedljivim porazom od Mađarske u Đeru 14:9 (4:1, 4:3, 3:2, 3:3).

„Ajkule” su bile ravnopravne samo u nekoliko uvodnih minuta, da bi tim Tamaša Marca sa četiri vezana gola poveo 5:1 i najavio ubjedljiv trijumf.

Podmlađeni sastav Vladimira Gojkovića nijednom nije zaprijetili, a pogoci domaćih, i sa igračem više i kada su ekipe bile kompletne, ređali su se kao na traci.

Mađarska je u dva navrata imala i plus sedam, ali je u finišu Aleksa Ukropina golovima iz peterca i u napadu sa igračem više smanjio na konačnih 14:9.

Po dva gola su dali Marko Mršić, Ukropina i Vladan Spaić, a po jedan Marko Petković, Vlado Popadić i Miroslav Perković.

Kod Mađara je najbolji bio Vendel Vigvari sa četiri pogotka, Kristijan Manherc je dao tri.

MAĐARSKA - CRNA GORA 14:9 (4:1, 4:3, 3:2, 3:3)

Đer - „Akva sporkezpont”. Gledalaca: 800. Sudije: Stavridis (Grčka), Tešido (Španija). Igrač više: Mađarska 7 (6), Crna Gora 7 (2). Peterci: Mađarska 1 (1), Crna Gora 4 (3).

Mađarska: Kardoš, Anđal, Manherc 3 (1), Zalanki 1, Nađ, Mezei 1, Vadovič 1, Vigvari 4, Erdelji 1, Fekete, Janšik 2, Bede 1, Vogel (šest odbrana).

Crna Gora: Lazović (sedam odbrana), Mršić 2 (1), Vučurović, Petković 1 (1), Čučković, Popadić 1, Ukropina 2 (1), D. Radović, Perković 1, Spaić 2, Matković, V. Radović, Tešanović (šest odbrana).

Bonus video: