Gojković: Dali smo previše prostora mađarskim šuterima, mladi će već u narednom meču biti bolji

"Nismo zadovoljni nakon poraza, na nama je da radimo i mislim da možemo mnogo bolje u budućnosti", istakao je Marko Mršić

6039 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Crnogorski vaterpolisti dali su previše prostora najboljim mađarskim šuterima, ali bilo je i pozitivnih stvari u porazu, ocijenio je selektor naše reprezentacije Vladimir Gojković.

"Ajkule" su na startu Svjetske lige, gdje brane titulu osvojenu u Tbilisiju prošle godine, izgubili od Mađarske u Đeru 14:9.

"Ne možemo biti zadovoljni nakon poraza, čestitke reprezentaciji Mađarske na zasluženoj pobjedi. Već od prve četvrtine su preuzeli vođstvo i kontrolisali meč. Imali smo svoje prilike, imali smo dobar start gdje smo mogli da otvorimo utakmicu sa nekoliko golova viška, nismo to iskoristili, poslije smo stalno bili u rezultatskom zaostatku, dva puta smo uspjeli nešto da vratimo, ali veliki broj grešaka je uticao da ne uspijemo, posebno u dijelu gdje smo najboljim mađarskim šuterima davali previše prostora za šut", istakao je Gojković.

"Bilo je i dobrih stvari za ovu ekipu, znamo koliko je bilo problema minulih dana da se sastavi tim. Jedan broj mladih igrača koji je čekao šansu zaslužio je da je dobije u ovim utakmicama, vjerujem da će oni već u narednim akcijama biti bolji za sve ono što nas čeka u budućnosti", ocijenio je crnogorski selektor.

Marko Mršić, novi igrač Primorca, ističe da rezultat i nije baš najrealniji.

"Trebali smo da iskoristimo mnogo više šansi koje smo imali, previše smo promašili. Nismo zadovoljni nakon poraza, na nama je da radimo i mislim da možemo mnogo bolje u budućnosti", istakao je Mršić.

Naredni meč u Svjetskoj ligi Crna Gora igra 15. februara u Kotoru protiv Rumunije.

Bonus video: