Premijerligaški maraton u Budvi

Jadran, Primorac i Budvanska rivijera Budva od danas do nedjelje učestvuju na turniru regionalne Premijer lige

2615 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa posljednjeg duela Primorca i Jadrana, Foto: Krsto Vulović
Detalj sa posljednjeg duela Primorca i Jadrana, Foto: Krsto Vulović

Dva mjeseca nakon prvih turnira Premijer lige, na scenu se vraća regionalni vaterpolo. Od danas do nedjelje će se igrati u Beogradu i Budvi, a crnogorska metropola turizma je domaćin crnogorskim klubovima - Jadranu, Primorcu i Budvanska rivijera Budvi, te Novom Beogradu, kragujevačkom Radničkom i Solarisu iz Šibenika.

Novljani nakon prvog turnira imaju skor od po tri pobjede i poraza, to im je u ovom momentu dovoljno za peto mjesto u generalnom plasmanu. Jadran turnir otvara danas od 17 sati kada je protivnik Solaris.

”Biće interesantan turnir sa ozbiljnim rivalima kao što su Radnički, Solaris i Primorac. Imali smo nekoliko igrača koji su bili 7-8 dana van procesa, bilo je i reprezentativaca koji će se priključiti ekipi na dan početka turnira i biće zahtjevno. Nadam se da će rezultati biti dobri, ali i da će igra biti na nivou”, rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Primorac je do sada odigrao pet utakmica u Premijer ligi. Ima jedan trijumf, te po dva remija i poraza. Opstanak je realan cilj, ali Kotorani bi da nastave da napreduju nakon što su prije mjesec osvojili Kup Crne Gore. Rivali u Budvi su im Mladost (večeras u 20.40), Budvanska rivijera Budva (petak, 17h), Novi Beograd (subota, 20.40) i u nedjelju Jadran (13.40).

”Novi Beograd je apsolutni favorit, a u preostala tri meča ćemo pokušati da osvojimo što više bodova. Bilo je dosta problema sa koronavirusom u ekipi, posljednjih dvadesetak dana čak 10 igrača nije bilo u normalnom trenažnom procesu i jasno je da smo u ovom trenutku daleko od željene forme. Ali, pokušaćemo da budemo jači od problema i da uz veliku želju odigramo najbolje što možemo”, istakao je trener Primorca Ranko Perović.

Budvanska rivijera Budva je u najtežoj situaciji. Jedini je tim u regionalnom takmičenju bez bodova (šest poraza), opstanak je komplikovana misija na naredna dva turnira. Tim Igora Martinovića na svom bazenu igra protiv Radničkog (večeras u 18.50), Primorca i Solarisa.

”Čekaju nas izuzetno važne utakmice, jer smo u lošoj poziciji na tabeli. Ni nas nije zaobišao koronavirus, gotovo da nijedan trening nismo odradili u punom sastavu, ali domaćini smo i to moramo da iskoristimo. Posebno je bitan meč sa Solarisom, koji je ekipa našeg ranga”, kaže krilo Budvana Petar Ćetković.

Bonus video: