Crepulja sa Gruzijom na EP: Crna Gora mora da juri medalju

"Opet su u timu Aleksandar Ivović i Mlađan Janović i samim tim su ambicije veće, kvalitet je ozbiljniji. Mislim da u ovom sastavu "ajkule" moraju da uzmu jednu od medalja, ali ni to nije lako", rekao je Crepulja
331 pregleda 2 komentar(a)
Damir Crepulja vaterpolo Gruzija, Foto: Fejsbuk
Damir Crepulja vaterpolo Gruzija, Foto: Fejsbuk
Ažurirano: 16.07.2018. 16:25h

Vaterpolista Primorca Damir Crepulja trći put zaredom nastupa na Evropskom prvenstvu - u kapici Gruzije.

Bio je učesnik EP u Budimpešti 2014, potom i u Begradu dvije godine kasnije, a sada je i u Barseloni.

Njegova Gruzija je u grupi A sa Mađarskom, Italijom i Njemačkom. U takvoj situaciji, gdje je veliki autsajder, Gruzija ima samo jedan cilj:

"Pokušaćemo da pobijedimo Njemačku i dođemo do trećeg mjesta koje vodi u razigravanje za četvrtfinale. Grupa je teška, Mađarska i Italija su mnogo jači i nama ostaje da protiv Njemaca tražimo šansu. Ipak, samim plasmanom na Evropsko prvenstvo smo napravili uspjeh, tako da smo rasterećeni", rekao je Crepulja.

Gruzini su na EP stigli poslije osvojenog turnira "Tbilisi kup".

"Savladali smo Slovačku, Kazahstan i Tursku. Napravili smo dobru uvertiru, bila je to odlična provjera za nas. Bio sam i najbolji strijelac turnira, zadovoljan sam u kakvoj formi dočekujem EP", dodao je Crepulja.

Favoriti na velikim takmičenjima su uglavnom uvijek isti, ali je pred Evropsko prvenstvo u Barseloni, čini se, krug kandidata za medalju prilično širi. Bitka za odličje će se voditi između Srbije, Hrvatske, Grčke, Crne Gore, Mađarske, Italije i Španije.

"Po meni su u prednosti Srbi i Hrvati, te Crna Gora i Italija. Tu je, naravno, i Mađarska, neugodna Grčka, mora se obratiti pažnja i na domaćina Španiju. Mnogo je ekipa koje imaju kvalitet da uzmu medalju, a mnogo toga zavisi i od kostura, jer je moguće da bude derbija i prije polufinala", jasan je Crepulja, bivši prvak Evrope sa Primorcem.

Crna Gora je sada tu kao vicešampion iz Beograda od prije dvije godine, ali i sa bitno promijenjenim timom u odnosu na januar 2016.

"Opet su u timu Aleksandar Ivović i Mlađan Janović i samim tim su ambicije veće, kvalitet je ozbiljniji. Mislim da u ovom sastavu "ajkule" moraju da uzmu jednu od medalja, ali ni to nije lako. Već sam rekao, mnogo zavisi od žrijeba, pozicije u grupi, jer je četvrtfinale najteža i najbitnija utakmica na velikom takmičenju".

Crnogorski vaterpolisti su u susret EP osvojili Svjetsku ligu i bili bronzani na Mediteranskim igrama.

"Vjerujem da je sve to odskočna daska i da može da doprinese što boljoj atmosferi i samopouzdanju pred Evropsko prvenstvo. Vidim Crnu Goru u borbi za medalju", zaključio je Crepulja.

Gruzija je, inače, do sada samo dva puta učestvovala na evropskim prvenstvima, a pored Crepulje ključnu ulogu u uspjesima imao je i selektor, inače Crnogorac, Jovan Popović.

Sada je na klupi Gruzije slavni Revaz Čomakidze.

Bonus video: