Budva i Jadran na Poljudu, Primorac čeka šampiona

U trećem kolu A2 lige, Kataro od 19 časova gostuje Vojvodini.
0 komentar(a)
VK Budva, Foto: Filip Roganović
VK Budva, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.10.2017. 09:13h

Vaterpolisti Budve traže prve bodove u regionalnoj A1 ligi ove sezone. Nakon poraza od Mladosti u Zagrebu, te Primorja na svom bazenu, Budvane čeka gostovanje POŠK-a u Splitu (19.30 časova).

"Pokušaćemo da pobjedom u Splitu anuliramo poraz od Primorja u Budvi", rekao je trener Budve Vido Lompar.

Nekadašnji član stručnog štaba crnogorske reprezentacije očekuje, prije svega, drugačiji pristup utakmici nego što je bio slučaj do sada.

"Pristupom nisam zadovoljan. Upravo nas je to koštalo poraza protiv Primorja, jer ova ekipa teško može da pobijedi ikog u ovako izjednačenoj ligi ako ne da sve što ima. Nemamo veliki individualni kvalitet, tako da je neophodno da u svakom momentu djelujemo kao ekipa. Na tome smo radili prethodnih dana, želim da od prvog do posljednjeg minuta igramo kao što smo igrali dvije četvrtine protiv Primorja. Imam ppovjerenje u svoje igrače i očekujem da budu bolji već od meča protiv POŠK-a", istakao je Lompar i dodao:

"POŠK ima kvalitet i određeno iskustvo. Znamo gdje je najjači, a na nama je da nametnemo svoj ritam, jer smo plivački bolja ekipa", kaže Lompar.

Budva sezonu nastavlja oslabljena, jer u timu više nema Blaža Mitrovića. Do kraja mjeseca s njim će biti raskinut ugovor zato što ide u Sjedinjene Američke Države da se školuje.

I Jadran ide u Split, Primorac čeka Jug

Na bazenu u Poljudu će večeras igrati i Jadran Carine - čeka ga duel sa splitskim imenjakom i taj meč je na programu od 21 čas.

"Splićani su dobra ekipa, imaju nekoliko izuzetnih igrača, dva dobra centra... Na svom bazenu su veoma nezgodni i ne smijemo da ih potcijenimo. Igrali smo sa njima na pripremnom turniru u Herceg Novom i poznajemo ih. Ne bi trebalo da im u sastavu bude Anđelo Šetka, što bi moglo da nam olakša posao. Očekujem da odigramo na pravom nivou kao što je bio slučaj protiv Špandaua i da nastavimo seriju pobjeda", istakao je Vlado Popadić.

Najmanje šanse da dođe do bodova u trećem kolu ima Primorac, koji dočekuje Jug (19). Dubrovčani su veliki favoriti da odbrane titulu, pa je realno da Kotorani i posliije tri utakmice budu na nuli…

"Ovakve utakmice mogu mnogo da znače mladim igračima. Ne treba im veći motiv od dolaska velikana kakav je Jug, a potrudićemo se da meč bude što duže zanimljiv za gledanje", rekao je trener Primorca Petar Vico.

U trećem kolu A2 lige, Kataro od 19 časova gostuje Vojvodini.

Raspored 3. kola A1 lige: Primorac - Jug (19), POŠK - Budva (19.30), Jadran Split - Jadran Carine (21), Mladost - Mornar (18);

Odigrano sinoć: Primorje - Partizan 4:10.

Bonus video: