Ponovljena Izborna skupština VPSCG: Predsjednik je Đuro Marić

Za predsjednika Skupštine VPSCG je izabran Mirza Krcić iz Primorca, a potpredsjednik je Nenad Vukanić, prvi čovjek kotorskog kluba

12823 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Ponovljena Izborna skupština Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore nije donijela nikakvo iznenađenje.

Nije se ni očekivalo - Đuro Marić je ponovo izabran za predsjednika VPSCG tako što je dobio 11 od 12 glasova delegata koliko je bilo prisutno na današnjoj sjednici u Podgorici.

VPSCG, inače, broji 17 delegata sa pravom glasa.

Za predsjednika Skupštine VPSCG je izabran Mirza Krcić iz Primorca, a potpredsjednik Saveza je Nenad Vukanić, prvi čovjek kotorskog kluba.

"Nastavljamo tamo gdje smo stali - da radimo na poboljšanju uslova za razvoj vaterpola i plivanja. Pred nama je izuzetno zahtjevna godina. Seniore očekuju četiri velika takmičenja, naše mlađe kategorije učestvovaće na tri šampionata, od čega je Crna Gora domaćin prvenstva Evrope za U19 reprezentacije", rekao je Marić i dodao:

Izborna skupština VPSCG
foto: Wpolo.me

"I naše plivače očekuju brojna takmičenja, od čega izdvajamo evropska i svjetska prvenstva u velikim i malim bazenima. Dakle, izuzetno zahtjevna godina, pogotovo na finansijskom planu, ali se nadamo da ćemo uz pomoć države i sponzora uspjeti da našim sportistima obezbjedimo dobre uslove za rad", poručio je Marić.

Marić je prvo za predsjednika izabran 15. maja prošle godine, ali je nedavno Inspekcija za sport utvrdila nepravilnosti prilikom zakazivanja Izborne skupštine, da bi potom Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donijelo odluku da se održi nova.

Ljetos je Mariću protivkandidat bio proslavljeni vaterpolista Mirko Vičević, sada nije imao rivala u borbi za vodeću poziciju u Savezu.

Bonus video: