VPSCG: Vrijeđanje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi tužno i skandalozno u 21. vijeku

"Apelujemo na Vaterpolo savez Srbije i klub Crvenu zvezdu da se ograde od ovakvog navijanja i oštro osude skandalozne natpise i povike sa tribina, i urade sve da se ovakve stvari više ne ponavljaju"

37235 pregleda 10 komentar(a)
Foto: B. Pejović
Foto: B. Pejović

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore je stao u odbranu Mirka Vičevića, trenera Crvene zvezde koji je sinoć od strane navijača "crveno-bijelih" vrijeđan na nacionalnoj osnovi.

Sve se dogodilo u meč Zvezde sa Šapcem kada su Delije raširile transparent na kojem je pisalo:

"Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija".

U saopštenju VPSCG se navodi:

"Vrijeđanjima na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, mržnji i podjelama, nema mjesta na sportskim borilištima, i ponašanje i skandiranje navijača Crvene zvezde je tužno i skandalozno u 21. vijeku.

"Najoštrije osuđujemo ovakav neprimjeren napad na našeg trenera i čovjeka koji je Jugoslaviji donio toliko medalja i radosti sa najvećih takmičenja. Apelujemo na Vaterpolo savez Srbije i klub Crvenu zvezdu da se ograde od ovakvog navijanja i oštro osude skandalozne natpise i povike sa tribina, i urade sve da se ovakve stvari više ne ponavljaju. VPSCG daje punu podršku našem treneru, koji će, na ovaj beskrupulozan čin, uzvratiti odličnim sportskim rezultatima", naveo je VPSCG.

Bonus video: