Oglasio se Vaterpolo savez Srbije: Osuđujemo i ograđujemo se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca

„Apsolutno smo protiv svih podjela u sportu bilo da su političke, nacionalne, vjerske ili neke druge prirode. Vaterpolo savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih lica, vjerujući da se takvi događaji više neće ponavljati”, piše u saopštenju VSS

12620 pregleda 57 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Dva dana nakon sramnih dešavanja na utakmici Crvena zvezda - Šabac, na kojoj su navijači beogradskog kluba fašističkim porukama napali trenera svog kluba Mirka Vičevića, konačno se oglasio i Vaterpolo savez Srbije.

Iz VSS su se ogradili od transparenta „Šiptar, Hrvat, Balija nije moja bratija”, kojim se targetira slavni crnogorski vaterpolista, koji je Hrvat po nacionalnosti.

„Vaterpolo savez osuđuje i ograđuje se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca. Kao i uvijek, apsolutno smo protiv svih podjela u sportu bilo da su političke, nacionalne, vjerske ili neke druge prirode. Otvoreni smo za sve. Smatrajući da je sport opšte, zajedničko dobro svih i onih koji se njime bave i onih koji u njemu, posmatrajući ga, uživaju. Tim povodom Vaterpolo savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih lica, vjerujući da se takvi događaji više neće ponavljati”, piše u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Pitanje je samo zašto je ljudima iz VSS trebalo gotovo dva dana da osude užasne scene iz Beograda, a ni srpski mediji nisu posvetili pažnju ovoj sramoti. Kao da su mnogi saglasni sa tim...

Bonus video: