Potvrđeno: Mirko Vičević napustio Zvezdu

Crnogorski trener je napustio Zvezdu nakon skandala, zlokobnih navijačkih proglasa i jezivog transparenta na bazenu u Beogradu

18601 pregleda 244 reakcija 33 komentar(a)
Vičević, Foto: Printscreen
Vičević, Foto: Printscreen

Mirko Vičević zvanično više nije trener vaterpolista Crvene zvezde - potvrdio je "Vijestima" legendarni vaterpolista.

Vičević je sa beogradskim klubom dogovorio sporazumni raskid saradnje.

Crnogorski trener se jutros vratio iz Beograda u Kotor i do daljeg neće komentarisati dešavanja na ovu temu.

Vičević je Zvezdu preuzeo sredinom januara, a klub je napustio nakon skandala, zlokobnih navijačkih proglasa i jezivog transparenta na bazenu u Beogradu.

Navijači Crvene zvezde u subotu su na utakmici sa Šapcem razvili poruku "„Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“, uz skandiranja Ratku Mladiću tokom meča.

Prethodno su preko sajta delije.net poručili čelnicima kluba i sportskog društva Crvena zvezda da to što je za trenera vaterpolo kluba Crvena zvezda "doveden čovjek koji je Hrvat iz Crne Gore, koji ništa lijepo o Srbima nije imao da kaže, koji je uradio mnogo toga, ali nijedna stvar nije bila u korist naše zemlje", ne može da prođe "tek tako niti će".

Šovinistički stav navijačke grupe osudili su VPSCG, COK i Uprava za sport, Vaterpolo savez Srbije, osudile su ga i legende vaterpola kao što su Danilo Ikodinović i Igor Milanović.

VK Crvena zvezda se izvinila Vičeviću, a ostale sportske institucije Srbije nisu zvanično reagovale.

Vičević, čuveni vaterpolista, osvajač medalja sa najvećih takmičenja u kapici SFRJ i član Kuće slavnih, došao je na klupu beogradskog kluba prije samo 20-ak dana.

Bonus video: