Kotor dočekao "ajkule": Traže revanš Mađarima pred punim tribinama

U prvom meču u Đeru Mađarska je pobijedila 14:9

5525 pregleda 3 komentar(a)
Dušan Matković, Foto: Waterpolo.hu
Dušan Matković, Foto: Waterpolo.hu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igra večeras (19 h) u Kotoru protiv Mađarske utakmicu posljednjeg kola evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Nakon odustajanja Rumunije, dogovorom dva Saveza i FINA, odlučeno je da dvije reprezentacije odigraju revanš u Crnoj Gori, nakon kojeg će biti poznato ko će se sa prvog, a ko sa 2. mjesta plasirati na završni četvrtfinalni turnir evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Da je, dakle, bilo kako je planirano, Crna Gora i Mađarska ne bi ni igrali večeras, ali je odustajanjem Rumunije odlučeno da dvije reprezentacije odigraju još jedan meč.

U prvom meču u Đeru Mađarska je pobijedila 14:9.

”Radujemo se ovoj utakmici. Odlična prilika za revanš, a i da se dodatno uigramo zbog napornog ljeta koje nas očekuje. Koristimo svaku šansu da se što bolje uigramo i obaveze na ljeto dočekamo na najbolji način. Naš adut je izuzetna energija, jako plivanje i jak kontranapad. Nadam se da ćemo uspjeti da im pariramo”, poručio je u najavi meča Dušan Matković.

Selektor crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković još ranije je najavio da će isprobati još kandidata, a od mladih snaga se očekuje da se bore za mjesto u timu pred dva velika takmičenja ove godine - Svjetsko prvenstvo u Budimpešti i Evropsko prvenstvo u Splitu.

”Ajkule”, inače, odavno nisu igrale u Kotoru, pa će današnji duel sa Mađarima imati i taj simboličan značaj zbog nastupa u jednom od dva centra crnogorskog vaterpola.

”Dobra prilika za revanš. Igraćemo pred punim tribinama u Kotoru. Jedna od prvih važnih utakmica u Kotoru poslije dosta godina. Očekuje se dobra atmosfera, naša dobra igra i pobjeda protiv Mađarske. Odradili smo sve što je potrebno da spremni uđemo u duel”, rekao je Savo Ćetković.

Bonus video: