Gojković: Odbrana nije bila na nivou, veliki broj lako primljenih golova, očekivao sam da će biti bolje

"Ajkule" izgubile od Mađarske 16:11 u posljednjem kolu evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.

5024 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Poslije skoro osam godina vaterpolo reprezentacija Crne Gore je igrala meč u Kotoru, ali je večeras izgubila od Mađarske 16:11 u posljednjem kolu evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.

"Ajkule" su imale problema u odbrani, primile čak 16 golova, od toga sedam u prvom poluvremenu i sa druge pozicije se plasirali u četvrtfinale.

"Mađari su pokazali da su bolja ekipa. Imali smo dobro otvaranje utakmice, ali odbrana danas nije bila na nivou. Veliki broj lako primljenih golova, ne možemo biti zadovoljni nijednim segmentom igre, osim što smo stvorili veliki broj šansi. Treba analizirati, očekivao sam da će biti puno bolje. Znamo da su Mađari najbolji šuiteri na svijetu. To nisu šutevi koji se obično primaju. Lazović je imao loš dan, što za njega nije bilo uobičajeno, ali igra u odbrani nije bila dobra, tako da ni golmanu nismo dali sigurnost", rekao je nakon meča selektor Vladimir Gojković za RTCG.

Miroslav Perković je prvi put sa reprezentacijom igrao u rodnom gradu.

"Jedna teška utakmica. Mađari su čudna ekipa, dobri šuteri, dobri u završnici. Nadao sam se da ćemo pružiti malo bolji otpor. Zahvalio bih se navijačima - jedan ambijent kakav nikad nisam osjetio. Drago mi je što sam u mom Kotoru i što je konačno gotov bazen, kako bi više ljudi počelo da gleda i prati, a i da se bavi vaterpolom", kazao je Perković.

Bonus video: