Crnogorski klubovi traže prve bodove

Primorac gostuje Mornaru, Jadran dočekuje POŠK, a Budva Primorje
0 komentar(a)
VK Primorac, Foto: Fradi.hu
VK Primorac, Foto: Fradi.hu
Ažurirano: 21.10.2017. 09:21h

Primorac je završio evropsku avanturu na kvalifikacionom turniru za Evrokup u Budimpeđti i sada se okreće regionalnom takmičenju u kojem ima jedan jedini cilj - da obezbijedi opstanak.

Cilj koji sigurno neće biti lako ispuniti, ali Kotorani vjeruju da uz sve probleme (prvi i najveći je to što će domaće mečeve cijele sezone igrati u Budvi) mogu da sačuvali prvoligaški status.

Tim Petra Vica je u prvom kolu A1 lige izgubio od Partizan na svom bazenu, a u drugom ga čeka tradicionalno teško gostovanje u Splitu - rival je Mornar od 20.30 časova.

Upravo je Mornar jedan od glavnih konkurenata Primorcu u borbi za opstanak.

"Mornar je mlada i kvalitetna ekipa, koja posebno dobro igra na svom bazenu. Mi ćemo i u ovoj utakmici biti bez Damira Crepulje, što je veliki hendikep. Ipak, mislim da nismo bez šansi, vjerujem da možemo da dođemo do pobjede koja bi nam mnogo značila u borbi za opstanak, što je i glavni cilj ove sezone", rekao je centar kotorske ekipe Bojan Paunović.

Mornar je u prvoj rundi poražen od Jadrana u gradskom derbiju rezultatom 13:8.

Jadran čeka POŠK, Budva sa Primorjem

Jadran Carine se plasirao u Ligu šampiona (prije tri dana je eliminisao Marsej), a već u srijedu ga čeka meč prvog kola grupne faze sa Špandauom. Između evropskih duela Novljan igraju protiv POŠK-a kod kuće (19 časova).

"Odlično smo otvorili sezonu, pokazali da možemo da igramo sa ozbiljnim evropskim ekipama, iako smo mladi. U regionalnoj ligi ponovo ciljamo visok plasman i mislim da uz pravi pristup nećemo imati problema protiv POŠK-a", istakao je ljevoruki napadač Jadrana Aleksa Ukropina.

Jadran je u prvom kolu očekivano izgubio od Juga u Dubrovniku, dok je POŠK slavio protiv Primorja u Rijeci.

Budva nakon poraza od Mladosti u Zagrebu čeka Primorje (18) i traži prve bodove u sezoni.

"Atmosfera u timu je odlična, spremni smo za Primorje i vjerujem da možemo do pobjede. Ovo nam je prvi meč kod kuće u sezoni i moramo svi da damo 100 odsto svojih mogućnosti da bismo se približili cilju. Nadam se da će publika prepoznati važnost utakmice, da će doći u velikom broju da nas podrži i pomogne nam da osvojimo prve bodove", rekao je Bogdan Vujašević.

A u A2 ligi, Kataro u Budvi igra sa Medvešćakom (20.30), nakon što je na premijeri izgubio od Valjeva na gostovanju rezultatom 14:12.

Parovi 2. kola A1 lige: Budva - Primorje (18), Jadran Carine - POŠK (19), Mornar - Primorac (20.30;

Sinoć su igrali: Partizan - Mladost 5:9, Jug - Jadran Split 13:5.

Bonus video: