Dani vaterpola u Podgorici, "ajkule" žele pobjede pred svojim navijačima

Pred podgoričkom publikom od 28. do 30. aprila za plasman na super finale Svjetske lige boriće se Crna Gora, Hrvatska, Srbija, Mađarska, Italija, Španija, Grčka i Francuska

3079 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Podgorica će ove godine biti domaćin dva velika međunarodna vaterpolo takmičenja - finalnog turnira evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu i juniorskog prvenstva Evrope.

Pred podgoričkom publikom od 28. do 30. aprila za plasman na super finale Svjetske lige boriće se Crna Gora, Hrvatska, Srbija, Mađarska, Italija, Španija, Grčka i Francuska.

Šampionat Evrope za mlade reprezentacije, igrače do 19 godina, na proigramu je od 18. do 25. septembra.

Predsjednik VPSCG Đuro Marić je kazao da je zadovoljan što se vaterpolo vraća u Podgoricu velikim takmičenjem, poslije finalnog turnira Svjetske lige 2009. i juniorskog Svjetskog prvenstva 2016. godine.

"Od tada nismo imali velika takmičenja u Podgorici. Prvi put ćemo, s druge strane, ugostiti čelnike asocijacija vodenih sportova - predsjednika FINA Huseina Al Musalama i LEN-a Žosea Antonija da Salvara, koji će 7. aprila biti gosti Crne Gore i našeg saveza", kazao je Marić.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je ponosan što će Glavni grad biti domaćin dva velika i značajna vaterpolo turnira.

"Naš grad nema dugu tradiciju kada je vaterpolo u pitanju, ali pokušavamo posljednjih godinamo to da promijenimo. Formirali smo vaterpolo klub sa ciljem da podržimo napore Saveza i damo doprinos proširenju baze", rekao je Vuković.

"Imamo lijep bazen i ponosni što ga sve češće koristi vaterpolo reprezerntacija. Posebno smo zadovolji što kad god se pripremala na tom bazenu uvijek se sa velikih takmičenja vraćala sa medaljama", rekao je Vuković, koji je najavio natkrivanje otvorenog bazena u krugu Sportskog centra Morača.

Selektor Vladimir Gojković kazao je da se crnogorski vaterpolisti rado vraćaju u Podgoricu i veliki broj dana pred svako veliko takmičnje odrade u Podgorici.

"Insistirao sam da dobijemo organizaciju iz sportskog dijela, jer je mnogo lakše igrati kući, pred svojim navijačima. Igraćemo sa mladom ekipom, nemamo pravo nikom da prijetimo, ali igramo kući. Od prvog meča tražićemo pobjedu i plasman među prva tri mjesta, koja nas vode na super finale u Francusku", rekao je Gojković.

Podsjećajući se na finalni turnir 2009. godine, on je istakao da će se teško ponoviti takva atmosfera.

"Pamtim naravno, onakvo nešto može da se ponovi ako eventualno osvojimo Svjetsko prvenstvo", kazao je Gojković.

Bonus video: