Legenda protiv svog kluba: Kako je Šapić "eksplodirao" nakon izbora u Beogradu?

"Javna je tajna da su igrači nevoljno pristali da budu učesnici video poruke u kojoj Šapić priča o sportu u Beogradu. Jednostavno nisu željeli da se miješaju u politiku

8207 pregleda 1 komentar(a)
Foto: N1
Foto: N1

Vaterpolo klub Novi Beograd je prošlog vikenda postao regionalni šampion.

To mu je prvi trofej u istoriji, velika pojačanja u liku Dušana Mandića, Nikole Jakšića, braće Pijetlović, crnogorskog centra Miroslava Perkovića..., dala su rezultat.

Ali, izgleda to nije dovoljno.

Kako prenosi Sportklub, prvi čovjek Novog Beograda, proslavljeni vaterpolista, a sada političar Aleksandar Šapić je na sastanku održao bukvicu ekipi.

"Šapić je igračima rekao da nema šta da čestita, jer je prošle godine Radnički sa slabijom ekipom ostvario isti uspjeh. Članovima reprezentacije Srbije, među kojima su osvajači dva olimpijska zlata, poručio je da su ispali u četvrtfinalu Igara u Tokiju predstavljali bi najslabiju generaciju u istoriji", navodi Sportklub.

Šapić je na izborima u Srbiji bio na listi Srpske napredne stranke.

"Javna je tajna da su igrači nevoljno pristali da budu učesnici video poruke u kojoj Šapić priča o sportu u Beogradu. Jednostavno nisu željeli da se miješaju u politiku. Praktično vlasnik kluba im to nije oprostio, rekao je da će klub biti dva puta gori prema njima i da ko god hoće može da ide. Da neće da ih zadržava", ističe Sportklub.

Trener Novog Beograda je donedavno bio legendarni Vladimir Vujasinović, a sada je na klupi Igor Milanović, još jedan čuveni vaterpolista.

Bonus video: